ŠOKANTNA SNIMKA Od pasa stvarali ubojice i huškali ih na divlje životinje

Foto: 123rf.com

 ZAHVALJUJUĆI zajedničkoj akciji policije i članova RSCPA, vodeće britanske organizacije za prevenciju okrutnosti prema životinjama razbijen je lanac zlostavljača životinja, koji su nakon uhićenja priznali optužbe za zlostavljanje životinja.



Čime su se konkretno bavili otkrivaju snimke pronađene u mobitelu jednog od uhićenih. Kao što možete vidjeti na jednoj od njih zlostavljači su od pasa u tipu terijera stvarali ubojice tako što su ih huškali na divlje životinje zatvorene u malene kaveze.

Nakon obuke organizirali su krivolov tijekom kojeg su omamljivali divlje životinje te nakon omamljivanja na iste huškali svoje pse, koji su ih brutalno ubijali.

Osim šokantnih snimaka u kojima psi napadaju bespomoćne divlje životinje i fotografija mrtvih životinja istražitelji su u mobitelima zlostavljača otkrili tisuće sms poruka u kojima su se hvalili kako su u samo šest mjeseci koristeći svoje pse ubili 178 jelena, 894 kunića, 22 zeca i 28 lisica.

Kako su kažnjeni? Glavni organizator krivolova kažnjen je zatvorskom kaznom od 20 tjedana! Osim boravka u zatvoru morat će platiti 3000 funti te mu je doživotno zabranjeno držanje pasa.

Ostali zlostavljači, njih devet kažnjeni su još blaže - manjim zatvorskim kaznama, radom za opće dobro i novčanim kaznama.

Pročitajte više