Ovo je trenutno najstariji pas na svijetu

Foto: Guinness World Records

23-GODIŠNJI pas po imenu Spike službeno je najstariji živući pas na svijetu, prema Guinnessovoj knjizi rekorda. Čivava, koja je rođena u studenom 1999., oborila je rekord 7. prosinca, kada je napunila 23 godine i 43 dana.

Spike živi sa svojom vlasnicom Ritom Kimball i njezinom obitelji na farmi u Camdenu u Ohiju. Kimball je za Guinnessovu knjigu rekorda otkrila da je svoga psa udomila prije gotovo 14 godina, kada ga je pronašla napuštenog na parkiralištu jedne trgovine.

"Bio je obrijan na leđima, oko vrata je imao krvave mrlje od lanca ili užeta i izgledao je poprilično strašno. Radnica u trgovini rekla nam je da je ondje već tri dana i da su ga hranili ostacima", izjavila je Kimball za GWR.

Vlasnica navela koja je tajna dugog života njezinog psa

Kimball je ispričala da je Spike slijedio njezinu obitelj kada su izašli iz trgovine i krenuli na parkiralište. Ne znajući čiji je, odlučila ga je udomiti na svojoj maloj farmi. Zasluge za njegov dugi život vlasnica pripisuje zdravoj prehrani, svakodnevnoj tjelovježbi i neograničenoj ljubavi i pažnji.

Spike je stariji od Blu-ray diskova, USB pogona i mobitela s kamerom. Prije njega titulu najstarijeg živućeg psa na svijetu nosio je Gino Wolf, mješanac čivave koji je imao 22 godine i 52 dana kada je oborio rekord.

Pročitajte više