Svake godine ovaj se pingvin vraća čovjeku koji ga je spasio od sigurne smrti

Foto: Screenshot Youtube

OVAJ pingvin zauvijek će pamtiti 2011. godinu i ovog čovjeka.

Naime, te godine mora ga je izbacilo na obalu, a spasio ga je 71-godišnji Brazilac Joao Pereira de Souza, koji ga je pronašao u blizini svog doma.
 
Maleni pingvin bio je cijeli prekriven naftom te bi priča završila tragično da ga nije pronašao netko tko je htio pomoći. Joao je tada očistio malenog, dobro nahranio sardinama te pokušao vratiti u more, no on ga nije želio napustiti, već se uporno vraćao u njegovu kuću.
 
Maleni je i dobio ime Jinjing, a jedan dan je napokon otišao. No, tu priči nije kraj. Iako ga nema danima, a ponekad i mjesecima, koje provodi s ostalim pingvinima, Jinjing se svaki put vraća svom spasiocu!
 
Sada provode nekoliko mjeseci godišnje zajedno, a maleni je postao i glavna atrakcija sela,u kojem trenutno živi oko 1300 ljudi. On i Joao se zajedno igraju i plivaju te su postali najbolji prijatelji, koji su razvili i neki svoj oblik komunikacije, tvrde očevici.
 
Jinjing je često i poprilično ljubomoran na ostale životinje, koje se nađu u blizini njegovog čovjeka.
 
Joaova kćer tvrdi kako njezin otac malenog smatra svojim sinom te mu teško pada višemjesečna odvojenost, u razdoblju od veljače do lipnja.
 
Pogledajte kako izgleda ovo neobično prijateljstvo.

Pročitajte više