Tito je imao samo 3 mjeseca kad je ostavljen na gradilištu. Već godinu dana traži dom

Foto: Facebook

Tito je pronađen kao štene od tri mjeseca na gradilištu. S njim su bile seke Daša i Sanda. Svi troje završili su u osječkom azilu. 

"Dolazak nekih pasa u azil ti se trajno ureže u pamćenje. Odakle su došli, u kakvom stanju, kako su se ponašali.. samo su neke od stvari koje upamtiš. Titin dolazak je definitivno u toj kategoriji On je, siroče, zajedno sa svojim sekama Dašom i Sandom, došao s gradilišta na kojemu je ostavljen sa nepuna 3 mjeseca.

Jedva smo ih uhvatili jer su se zavlačili gdje god su stigli. Možete misliti koliko je potencijalnih mjesta za skrivanje bilo na gradilištu.. A oni preplašeni, tresu se i ne žele nas ni vidjeti, a kamoli nam prići. Ne znam više kako, ali na kraju smo ih uspjeli uhvatiti", piše na Facebook stranici osječkog azila.

Jako su se bojali

"U azil su stigli u transporteru. Toliko su se bojali da im nisam uspjela sama dati tabletu za parazite jer su me htjeli pojesti. Maleni siročići, bebice od možda 3 kilice. Onda možete zamisliti kako je to izgledalo. 

Srećom, kada je pročitao da su završili u azilu, dečko koji ih je hranio na gradilištu je odlučio odvesti ih na privremenac. Daša se s privremenca i udomila, a zbog spleta okolnosti Sanda i Tito su morali doći u azil. Ali... Totalno socijalizirani. Promjena je bila fascinantna. Od bebica koje nisu trpjele pogled, a kamoli dodir do dvoje predragih, maženja i ljubavi željnih djevojčice i dječaka. I tu kreće naša ljubav", dodaju.

Dolazak nekih pasa u azil ti se trajno ureže u pamćenje. Odakle su došli, u kakvom stanju, kako su se ponašali.. samo su...

Objavljuje Azil Osijek-volonteriUtorak, 12. ožujka 2024.

Tito sada ima godinu i dva mjeseca, čipiran je, kastriran i cijepljen. Slaže se s drugim psima, naučen je na povodac i na šetnje. 

Na Titu jednostavno ne možeš ostati imuna. Ne možeš! Toliko je drag i dobar da ne možeš proći pored njega, a da ga cijelog ne izmaziš. Kad te pogleda svojim prekrasnim smeđim, crno iscrtanim okama samo što ne opandrkneš u nesvijest od slatkoće. Sve smo preko ušiju zaljubljene u njega, sve!

Svatko tko ga je imao priliku upoznati je ostao oduševljen njegovom dobrotom i pozitivom Još kad ti izbaci guzičicu da ga maziš, ijaaaao. Gotovo, raspad sistema Poželiš ga odvesti kući. A onda se sjetiš da ne možeš jer si se već pretrpala drugim psima. Ako želiš nekoga tko će ti uljepšati svaki dan udomi Titu. Ali znaj da mora biti zauvijek", piše na kraju objave.

Pročitajte više