Tonči i njegova kujica Mishka istražuju ljepote Hrvatske, plove čak i kajakom

Foto: Instagram

ANTON TONČI FABRIS putuje Hrvatskom sa svojim psom Mishkom, a na tim putovanjima kamerom hvata trenutke u prirodi od kojih zastaje dah. Tako je ovaj promotor outdoor aktivnosti uz pomoć dronova i akcijskih kamera pokazao i kako izgleda doček zore iz kajaka u Velebitskom kanalu.

"Ali stvarno nema ništa što sam radio, nije toliko lijepo kao taj kajak na moru, pogotovo ovako kad se krene iz Zagreba rano ujutro, tipa dva sata do mora i sjedneš u kajak, gledaš izlazak sunca u Velebitskom kanalu kad je nekakva bonaca, to su stvarno momenti predivni", komentirao je Tonči za HRT.

Zaljubljenik u prirodu, inače rodom iz Korčule, kaže da si jednim odlaskom na more napuni baterije za cijeli tjedan. Ispričao je da se fotografijom bavi još od djetinjstva, a jednako dugo i gaji ljubav prema prirodi, kaže.

Mishka je zvijezda društvenih mreža

Tek je uz akcijske kamere Tonči počeo snimati prirodu, a kako kaže, pokušava dobiti što bolje kadrove. Njegove zadivljujuće fotografije i snimke privukle su više pratitelja na društvenim mrežama. Otkad je krenuo s objavama prirode, došao je do oko 100.000 pratitelja.

Osim predivnih kadrova, u prvom planu su Tonči i njegova ljubimica Mishka, inače ženka sibirskog haskija. Mishka je Tončijeva suputnica te ga vjerno prati u avanturama. Osim Mishke, s Tončijem su ponekad kćeri Laura i Lucija, kao i supruga Dragana. Tonči smatra da ipak za velik broj pratitelja kao i popularnost programa zasluge idu kujici Mishki.

"Ja sam snimio preko 150 tih filmova sa 150 različitih lokacija i još uvijek mislim da sam na samom početku, da još imam puno toga za obići, za snimiti, za doživjeti", priznaje 40-godišnjak za HRT.

Brdskim biciklizmom Tonči se počeo baviti još za vrijeme studija geodezije, baš kao što je i istraživao staze po planinama u Hrvatskoj. K tome je fotografirao i pisao za časopise, a unatoč tome iznenadila ga je popularnost njegovih snimki.

"Dosta je to čudno, ja sam u tim nekim situacijama sasvim sam ili sam sa psom, a onda 200.000 ljudi vidi tu avanturu", komentira Tonči.

Pročitajte više