Trenerica slučajno naučila psiće da se poljube kako bi dobili poslasticu

Screenshot: TikTok

TIJEKOM rada u kampu za obuku štenaca Dog’s Day Out, u Burienu u SAD-u, Sugako Sasaki je slučajno naučila dva štenca da se poljube kako bi dobili poslasticu. "Njihovi vlasnici su mislili da je to preslatko", rekla je Sasaki za Newsweek.

Sasaki se bavi dresurom pasa koji imaju probleme s ponašanjem, a specijalizirala se za pomoć psima koji pate od anksioznosti. 

U trenutku snimanja videa Sasaki se bavila dresurom labrador retrivera Lewisa i mješanca Junija koji su stari između 13 i 15 tjedana. Juni je bio agresivan prema drugim psima i često ih je napadao, a Lewis je trebao naučiti kako ostati miran, čak i uz distrakcije. 

Kako bi potaknula pozitivno ponašanje, Sasaki je štencima davala poslastice. Svaki put kada Juni, tijekom igre s Lewisom, ne bi koristio zube, dobio bi komadić sira. No štenci su greškom krivo shvatili zapovijed i mislili su da dodir njuškom znači poslasticu. 

"Pošto su dobili poslastice svaki put kad bi se ‘poljubili’, štenci su počeli ponavljati taj proces", rekla je Sasaki.

@happystretchdogtraining Learn to share space, food and toys with friends is hard. I was originally working on reinforcing all appropriate behaviors when two puppies are sitting next to each other during the mat training but I accidentally taught them to kiss for treats 🥹❤️ Oops 😬 but it’s cute kind of Opps ❤️ #positivereinforcementdogtraining #puppycamp #puppykissesarethebest #puppykiss #puppylove #puppytiktok ♬ Exactly How I Feel (feat. Gucci Mane) - Lizzo

Korisnike TikToka su oduševili preslatki štenci. "Preslatko", "Ovo je jedna od najslađih stvari koje sam ikad vidio", "Ne mogu prestati smijati, urnebesni su", neki su od komentara ispod videa.

Pročitajte više