Tuljan se izgledom razlikuje od ostalih, dobio je nadimak Ružno pače

NEVJEROJATNO mladunče tuljana boje đumbira primijećeno je na obali Ohotskog mora u Rusiji. Iako je riječ o izuzetno rijetkom tuljanu, možda će ga se morati spašavati jer ga kolonija počinje izbjegavati.

Naime, ostali tuljani uočili su da se izdvaja od ostalih bojom krzna, peraja i plavim očima. Prema Daily Mailu, stručnjaci predviđaju da je šansa da se tuljan rodi s takvim albino svojstvima jedan naprema 100 tisuća.

Biolog dr. Vladimir Burkanov, koji je fotografije neobičnog tuljana podijelio na Instagramu, kaže da ga kolonija nije još odbacila, ali je dobio nadimak Ružno pače.

"Izgleda uhranjeno i vrlo je aktivan pa je očito da dobiva od majke dovoljno mlijeka. Ipak, ostali ne obraćaju previše pažnje na njega", kaže dr. Burkanov. 

Burkanov kaže da je mala vjerojatnost da će se ikad razmnožiti zbog genetike, a sumnja i da ovaj tuljan upečatljivog izgleda ima dobar vid. 

Stručnjaci za divlje životinje spremni su na akciju spašavanja u slučaju da tuljana kolonija u potpunosti odbaci. Ako do toga dođe, predali bi ga dupinariju. 

Još jedan sličan slučaj zabilježen je u Beringovom moru. Danas ima pet do šest godina.

Pročitajte više