U subotu u Maksimiru skup podrške terapeutskim psima!

Foto: 123rf.com
 

PSI za pse, naziv je događanja koje će se ove subote od 10 do 12 sati održati na području maksimirskog parka, a organiziraju ga članovi Facebook grupe ” Škvadra iz parka”.

Povod za okupljanje vlasnika i njihovih pasa jest preporuka Marije Ivanković, voditeljice Službe za predškolski odgoj i obrazovanje u MZOS-u da se terapijskim psima zabrani ulazak u dječje vrtiće.

"Čini se da se zaboravlja koliko dobrobiti pas donosi u odrastanju djeteta te koliko je terapeutski pas neprocjenjiv kao pomoć djeci i osobama kojima je potreban. Dok je u civiliziranom svijetu psima dopušten ulaz u restorane, bolnice, škole i vrtiće, u Hrvatskoj se ta prava nažalost zbog pretjeranog opreza i neinformiranost smanjuju", piše u opisu poziva na subotnje okupljanje.

Organizatori istog nadležne pozivaju da prije donošenja ovakvih krivih odluka se malo bolje informiraju, a sve koji ih podržavaju pozivaju da im se u subotu pridruže u maksimirskom zelenilu , naravno s ljubimcima.

Više informacija o subotnjem eventu možete saznati na Facebooku ili putem slijedećih kontakata: gordana.22222@gmail.com ili mob.0913733020.

Pročitajte više