VIDEO U supermarketu kupila jastoga i učinila nešto nevjerojatno!

 Foto:123rf.com

TIJEKOM posjeta odjelu delikatesa u jednom kanadskom supermarketu Christine Loughead prošlog mjeseca naišla je na prizor koji ju je toliko dirnuo da je jastogu, predviđenom za serviranje na nečijem tanjuru odlučila spasiti život.

Kako piše thedodo.com dirnulo ju je to što je jastog bio jedina živa životinja na cijelom odjelu. Kako bi to i ostao odlučila ga je kupiti, ali ne kako bi od njega napravila brudet, već kako bi mu pružila novu priliku za život.

Zajedno sa svojim dečkom namjeravala ga je udomiti u svom domu, u velikom morskom akvariju, ali smatrajući kako u akvariju ne bi bio sretan krenula je tražiti način kako i gdje bi ga mogla vratiti u njegovo prirodno stanište.



"Guglajući" je otkrila kako je isti vrlo vjerojatno ulovljen u vodama Halifaxa, grada koji je od nje udaljen 24 sata vožnje. Budući da joj je to predstavljalo problem pronašla je praktičnije rješenje i otputovala u "samo" šest sati vožnje udaljen gradić.

Naime, u istom je postojala dostavna služba, specijalizirana za brodski transport živih životinja putem koje je jastoga poslala u Halifax, gdje ga je dočekala veganska aktivistica Beth Kent i pustila na slobodu.

"Osjećam se sretnom što je ponovno dobio priliku za život. Nadam se da će živjeti 70 godina te da će nas sve nadživjeti", komentirala je Loughead akciju spašavanja.

Pročitajte više