Udario ju je vlak i izgubila je njušku, ali ipak je pronašla novi, sretni dom

Foto: Facebook

 

ULIČNI pas koji je izgubio njušku kad ga je udario vlak napokon je pronašao dom nakon što ga je spasila organizacija koja se brine o životinjama.

Moaca, 18-mjesečni ulična kujica iz Rumunjske, imala je samo nekoliko mjeseci kad ju je udario vlak i ostavio je na tračnicama. Vlak je svom snagom udario psa u lice, što je uzrokovalo da izgubi njušku, kao i prste na jednoj od šapa.

Mješanac njemačkog ovčara i haskija pronađen je malo nakon nesreće i volonteri udruge Nomad Vet uspjeli su joj spasiti život nakon petosatne operacije. Međutim, Moaca je ostala bez njuške. Volonteri su se brinuli kako neće preživjeti oštru rumunjsku zimu.

Srećom za Moacu, njezina je priča prenesena na društvene mreže, što je odmah privuklo 21-godišnjeg Joela Waremana iz Nizozemske.

"Moacu sam našao na internetu. Moram priznati, kad sam prvi put vidio njene fotografije, nasmijao sam se i pomislio: Kakav je ovo pas? Međutim, kada sam pročitao njenu priču, počeo sam plakati jer sam je isprva ismijavao. Odmah sam se javio na tu stranicu i rekao da je želim udomiti. Kontaktirao sam nizozemskog veleposlanika u Rumunjskoj i ubrzo je dogovoren prijevoz Moace. Dva i pol tjedna kasnije Moaca je stigla u moj dom i zajedno smo proslavili blagdane", kazao je Joel.

"Moaca je prvi pas kojeg sam spasio. Unatoč groznom početku života, Moaca, što na rumunjskom znači 'malo lice', ne trpi bolove, iako njene ozljede otežavaju određene zadatke. Ona puno pravi nered kad jede i pije i ne može pokupiti sitne stvari, ali može sve ostalo", kazao je.

Joel prikuplja sredstva na internetskoj stranici Moacalife.com, u nadi da će dobiti umjetnu njušku, ali i da bi pomogao organizaciji koja je spasila Moacin život. 

"U kontaktu sam s ljudima koji su je spasili, a ponekad je dođu i posjetiti. Želim prikupiti novac za njih kako bi mogli pomoći više pasa na način na koji su pomogli mojemu", zaključio je Joel. 

 

 

 

Pročitajte više