Udomili su dva losa koja su ostala bez majke, no ovo nisu očekivali

Screenshot: Facebook

OBITELJ iz Britanske Kolumbije odlučila je udomiti bebe losove koji su ostali bez majke. Na putu do škole jedna od djevojčica ugledala je losa nasred ceste. Vozač je zaustavio autobus i obavijestio sve prisutne o tome. Učenici su bili iznenađeni jer losove nije uobičajeno vidjeti na tom području.

No ova je obitelj bebe losove vidjela više puta na prometnim cestama i u okolini i nije im bilo jasno zašto lutaju okolo bez majke. Kasnije su doznali da je njihovu majku udario auto te su ih odlučili dovesti kući. Nazvali su stručnjake koji su im rekli da pravu pomoć neće moći dobiti barem tjedan dana te su ih upitali jesu li se spremni brinuti o životinjama. Nakon toga, uslijedila je prava avantura.

Najprije su ih držali u zatvorenom jer su bebe bile jako slabe. Brinuli su se o njima, mazili ih, hranili i trudili su se na sve načine pokazati im da su na sigurnom. Kada su se oporavili, pustili su ih u dvorište, a oni nikada nisu odlazili u šumu jer su znali i osjetili da su kod njih na sigurnom.

Nisu očekivali da će se toliko povezati jer nitko od njih nije imao pojma da su losovi toliko zabavni, mazni i pitomi. Postali su pravi prijatelji i, kada je došlo vrijeme napuštanja, dvije djevojčice su plakale. No losovi su morali otići u rezervat te se pripremiti za život u divljini. Pogledajte kako je izgledala briga o njima, sigurni smo da ćete uživati. 

Pročitajte više