Uginuo je Omar, potražni pas HGSS-a

Foto: HGSS

Uginuo je Omar, potražni pas splitskog HGSS-a.

"U samo nekoliko dana razmaka, K9 odjel HGSS-a doživio je dva velika gubitka. Osim Jazzyja, u 13. godini života napustio nas je i naš četveronožni kolega Omar", napisali su na Facebooku.

Pomagao u pronalaženju nestalih osoba

Omar je u HGSS stigao iz Češke i vrijedno je trenirao od prvog dana.

"Omar je bio potražni pas HGSS Stanice Split, a imao je HGSS licencu iz čak dvije discipline, airscenta i mantraila. Omar je kao štene stigao iz Češke, a njegov vodič Bruno Ćapeta odmah je prepoznao veliki potencijal koji je Omar pokazivao već na početku njihovog suživota. Omar je sa svojim Brunom vrijedno trenirao od prvog dana: od socijalizacije pa sve do ozbiljnih treninga koji su rezultirali onim što i jest najvažnije – pronalaženjem nestalih osoba.

Služenje u službi spašavanja ljudskih života, služenje u Hrvatskog gorskoj službi spašavanja, posebna je priča, posebna predanost, posebno prijateljstvo i odanost. Omar je otišao u poznoj psećoj starosti, a kolege spašavatelji će ga se sjećati kao istinske legende i vjernog pratitelja", opraštaju se HGSS-ovci.

Odlazak potražnog psa Omara U samo nekoliko dana razmaka, K9 odjel HGSS-a doživio je dva velika gubitka. Osim Jazzyja, u...

Objavljuje HGSS - Hrvatska gorska služba spašavanjaPetak, 29. ožujka 2024.

Podsjetimo, jučer su objavili da je uginuo belgijski ovčar Jazzy, potražni pas HGSS-a Čakovec.

Pročitajte više