Uhvatio je misterioznog lopova koji mu uništava vrt pa napravio nešto genijalno

Screenshot: YouTube

ZA dobar i plodan vrt potrebno je puno truda i strpljenja. To će vam potvrditi i Jeff koji je prošle sezone u vrtu, u koji ulaže puno energije, znanja i ljubavi, imao misterioznog lopova. Jeff je za The Dodo naglasio kako je znao da se ne radi o štetočini, jer su posljedice ovoga bile puno drugačije. Kada je vidio da njegov lopov ukrade povrće te uzme samo griz pa pređe na drugo, nije znao s kim ima posla.

Pokušao je ograditi vrt mrežom te oko nje postaviti drva, a kada to nije upalilo, odlučio je ugraditi kameru sa senzorom. Kamera je povezana s pametnim telefonom pa je Jeff vrlo brzo saznao o kakvoj je to "štetočini" riječ. Misteriozna životinja bila je svizac, kojeg je Jeff nazvao Chunk zbog toga što ima naviku jesti samo komadić rajčice, baciti je pa prijeći na drugu (eng. Chunk - komadić). Kamera mu je pružila predivan pogled u skriveni svijet njegovog vrta, svijet koji oživi samo kada on nije prisutan. Vidio je razne glodavce i ptice, no oni bi došli, uzeli hranu i otišli.

Chunk je bio drugačiji. On se pojavljivao barem triput dnevno, a jednog je dana poveo i prijateljicu, s kojom se redovno ljubio i svađao pred kamerom. Još jedna čudna stvar je to što je Chunk obožavao gledati u kameru dok jede, a Jeff je više puta pomislio da on zna da ga netko gleda. Kada je prošla sezona i kada je vrt presušio, Jeff je životinjama redovno ostavljao voće i povrće u vrtu kako bi im pomogao da se pripreme za zimski san.

No nije se zaustavio na tome. Uskoro će podići veliku i čvrstu ogradu koju Chunk sigurno neće moći prijeći, no dio vrta ostavit će neograđen, a tamo su dobrodošle sve gladne životinje. Ova predivna gesta jedina je ispravna jer, kako Jeff kaže, životinje i ljudi koegzistiraju, svaki komad zemlje je njihov jednako kao i naš. Jeff se nada da će se Chunk uskoro vratiti jer mu već nedostaje, a mi držimo palčeve da se to i ostvari. 

Pročitajte više