Upoznajte Dana Richardsona - britanskog aktivista i zagovornika prava životinja

Margot Ragget Photography

U ZAGREB iz Londona dolazi Dan Richardson, britanski glumac, vegan, zagovornik očuvanja životinjskih vrsta i doživotni ambasador ugledne međunarodne zaklade Born Free koja promiče konzervacijsku politiku i prava životinja.

Ambasador je i fondacija VFAES (Voice for Asian Elephants Society), Remembering Wildlife te IAPWA. Glavni povod dolaska Dana Richardsona u Zagreb snimanje je dokumentarnog filma o veganskoj prehrani u svijetu, a Hrvatsku je odabrao kao predvodnicu pokreta za veganstvo i zdrave stilove življenja u jugoistočnoj Europi.

Dan Richardson je glumac i fotograf s misijom očuvanja divljih vrsta i skretanja pažnje na važnost zaštite životinja.

Kao ambasador uglednih svjetskih fondacija proputovao je cijeli svijet i sudjelovao u projektima spašavanja najrazličitijih životinja, a ističe kako je boravak uz umirućeg posljednjeg muškog bijelog nosoroga na svijetu jedno od najdirljivijih i najtužnijih trenutaka u njegovu životu.

Svemu što radi, Dan Richardson pristupa otvorenim srcem, s osjećajem poniznosti i skromnosti te zahvalnosti za svaku priliku u kojoj može djelovati da promovira nenasilje i humanost.

Dok ne snima filmove ili ne radi na projektima za očuvanje životinjskih vrsta, Dan obožava boraviti u prirodi, bavi se fotografijom divljih životinja, redovito meditira i vježba, a s britanskom atletičarkom Annie Robertson – Connoly ostvario je izniman pothvat: prikupio je više od 11.000 funti za pomoć psima lutalicama u Rumunjskoj tako što su najprije biciklirali od Brightona do Londona, a potom kajakom prešli Engleski kanal.

Za svog boravka bit će glavni gost popularnog ZeGeVege festivala u organizaciji udruge Prijatelji životinja. Možete ga doći čuti u petak, 7. 9. u 20 sati u glavnom šatoru, gdje će Dan Richardson govoriti o svojim motivima prelaska na veganstvo i zašto mu je ono važno. 

Već sljedeći dan, u subotu, u 19:30 u Makronovi, Dan će govoriti o ljubavi prema životinjama te svom radu na brojnim projektima za spašavanje i zaštitu životinja u sklopu fondacije Born Free te drugih fondacija kojima je ambasador.

Dan je iz prve ruke svjedočio gubitku vrste ispraćajući posljednjeg muškog bijelog nosoroga na svijetu imenom Sudan. Govorit će i uspješnim projektima, kao što je akcija spašavanja lavića Kinga iz ruku zlostavljača te brojnim drugim slučajevima koji svakog ljubitelja životinja duboko diraju u srce.

Dan će govoriti i o tome zašto je nova knjiga u izdanju Planetopije Kako postati vegan važna za nas, okoliš i životinje. Veganstvo više nije samo popularni trend koji zagovaraju "alternativci" i hipsteri, nego ozbiljan pokret kojem se pridružuju ljudi svih dobi i profesija. 

Ako imate u sebi suosjećanje, jednom kada pogledate i prihvatite realnost, ona će promijeniti vaš um zauvijek. Tada će vaše suosjećanje upravljati vašim izborima… i to će promijeniti svijet, kaže Dan Richardson. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom clanku vezanom uz kucne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više