Upoznajte Romea, prijateljskog vuka koji je obožavao pse i ljude

Screenshot: YouTube

NICK Jans je fotograf i pisac koji je proveo mnoge godine proučavajući prirodu i divlje životinje. Dobro je poznavao divljinu pa kad je jedne večeri vuk prišao njegovoj kući u Aljasci, jako se iznenadio onim što je uslijedilo. Mislio je da ta divlja životinja neće dugo ostati, a nakon što ju je ugledao njegov pas, stvari su otišle u potpuno drugom smjeru.

Ispostavilo se da je vuk prijateljski nastrojen. Dvije životinje nisu napale jedna drugu, već su se počele igrati. Vuka je Nick nazvao Romeo, a Romeo ih je počeo posjećivati svaki dan. Nakon nekog vremena, pridružili su im se drugi psi i ljudi.

Romeo se ponašao poput običnog psa. Igrao je sve dobro poznate pseće igre - donosio je lopticu, frizbi, mazio se i izležavao na suncu. Njihovo je prijateljstvo trajalo šest godina, a po toj je priči Nick napisao i knjigu "A Wolf Called Romeo".

Nažalost, Romeo je završio tragično. Ubili su ga lovci iz druge države. No njegova neobična priča ovjekovječena je u knjizi i srcima mnogih ljudi. Romeo nikada neće biti zaboravljen. 

Pročitajte više