Upozorenje: Naš pas je pojeo božićni ukras i morali smo ga uspavati!

Foto: Facebook/Hope Pospisil

LJUBIMCI i božićni blagdani naziv je specijala u kojem možete saznati korisne informacije kako tijekom blagdana pomoći ljubimcima. Jer ljubimcima prijete mnoge skrivene opasnosti, na prvi pogled ljudima potpuno bezopasne.

Jedan takav slučaj prema pisanju portala examiner.com nedavno se dogodio u SAD-u. Povodom tog događaja vlasnici uginulog psa oglasili su se putem Facebooka upozorenjem kojim vlasnike pasa pozivaju na oprez.

Ukratko, pas imena Lexi s božićnog drvca pojeo je jednostavan ukras napravljen od tijesta. Na prvi pogled nije pokazivao da mu je ukras 'loše sjeo'. 

 

With tear filled eyes, I'm writing this as a warning to everyone. Lexi snuck downstairs today around 7-8am and ate Alice...

Posted by Hope Pospisil on 15. prosinca 2015

Nekoliko sati nakon toga ostao je sam kod kuće, a čim su se vratili njegovi vlasnici shvatili su da sa psom nešto nije u redu. Nekontrolirano se tresao i općenito loše izgledao.

Odveli su ga veterinaru koji je psu izmjerio temperaturu od 41,6 stupnjeva Celzijevih ( normalna temperatura je do 39 stupnja) te brojna neurološka oštećenja.koja su bila takva da je pas morao biti eutanaziran.

Što bi bilo da su se vlasnici vratili kući vratili nešto ranije nikad nećemo saznati. Nažalost, psu starom samo 2,5 godine presudio je običan komad tijesta prepun soli od čega je ukras bio napravljen.

Zato vas pozivamo na oprez! Pročitajte kako zaštititi ljubimca.

Pročitajte više