UZNEMIRUJUĆE SNIMKE U Kanadi traje krvavi lov i brutalno ubijanje beba tuljana!

 Foto: The Humane Society International 

SVAKE godine tijekom ožujka i travnja u Kanadi traje krvavi lov na tuljane, većinom bebe stare svega nekoliko tjedana koje se ubija na iznimno brutalan način. Od 2002. do danas tako je ubijeno njih oko dva milijuna.



"Osamnaest godina svjedočim klanju tuljana. Poražavajuće je gledati patnju tih beba. Svakog tuljana kojeg vide lovci ranjavaju i zatim tuku do smrti", u priopćenju za medije objašnjava Rebecca Aldworth, izvršna direktorica Humane Society Internationala (HSI), organizacije koja je, kako bi upozorila svijet na to što se trenutno događa u Kanadi objavila uznemirujuće snimke pokolja.


Tuljani se ubijaju zbog krzna, a najvrednija je koža najmlađih životinja. Osim krzna prodaje se i njihovo meso te ulje.



HSI smatra kako je riječ o bespotrebnom pokolju jer sve više zemalja odbija kupovati proizvode od tuljana. Do sada je trgovinu proizvoda napravljenih od tuljana zabranilo 35 svjetskih država, uključujući 28 država Europske unije, SAD i Rusiju.

Nažalost, među njima nije Kina u kojoj prodaja proizvoda od tuljana još uvijek nije zabranjena, međutim niti tamo nema velike potražnje. Procjenjuje se da ukupna vrijednost tržišta iznosi pola milijuna dolara!


 

 

Pročitajte više