Veterinar dijeli četiri stvari koje treba razmotriti prije nabave francuskog buldoga

Screenshot: TikTok

Čini se da popularnost francuskih buldoga raste iz godine u godinu. Njihova vesela osobnost u kombinaciji s njihovom malom veličinom čini ih savršenima za gotovo svaku obitelj. Nažalost, mogu patiti od brojnih zdravstvenih problema. Veterinar Amir Anwary na TikToku podijelio je četiri stvari koje trebamo razmotriti prije nego nabavimo francuskog bulldoga.

1. Trošak

Anwary je video započeo s cijenom. "Samo kupnja francuskog buldoga već je dosta skup proces. Povrh toga, računi veterinara za francuske buldoge vrlo su visoki", rekao je u videu. Iako posjedovanje bilo kojeg psa može biti skupo, francuski buldozi definitivno su među najskupljima za brigu.

2. Problemi s disanjem

Zbog njihova lica ravnog oblika, francuski buldozi skloni su hrkanju. "Ako se ne možete nositi s takvim zvukovima na dnevnoj bazi, ovo nije pasmina za vas", savjetuje veterinar.

@amirthevet French bulldog breakdown ! Owners please comment any advice on this breed !#learning #frenchbulldog #frenchie #dogbreeds #petowners #dogs #vet #vetadvice #greenscreen ♬ original sound - Amir Anwary

3. Ograničenja u vježbanju

Anwary savjetuje da ne biramo ovu pasminu ako želimo društvo za trčanje ili planinarenje. Ipak, navodi da su dobri za 30-minutne šetnje s više pauza. Također su izuzetno osjetljivi na toplinu i vlagu te ne mogu tolerirati previše vremena na nižim ili višim temperaturama tijekom zimskih i ljetnih mjeseci.

4. Zdravstveni problemi

Osim njihovih poteškoća s disanjem, Anwary ističe da su također skloni problemima s alergijama na okoliš ili alergijama na hranu. Iako navodi da to ne bi trebale biti prepreke za nabavu ovog psa, smatra da bi potencijalni vlasnici trebali biti svjesni da će možda redovito ići kod veterinara radi injekcija protiv alergija ili ih staviti na skupu dijetu bez alergena.

Pročitajte više