Veterinar je proveo noć u psećoj kućici kako bi pokazao koliko je hladno

Screenshot

VETERINAR je odlučio provesti noć u psećoj kućici na hladnoći kako bi svim vlasnicima koji ostavljaju životinje vani pokazao koliko je u njoj hladno. Ovaj mali eksperiment napravio je kako bi educirao ljude u nadi da će pomoći nečijem ljubimcu da bude smješten na toplo. Temperatura u kućici je bila ispod -6 stupnjeva kada je ušao unutra, a nakon samo 30 minuta se ipak malo zagrijalo i temperatura je bila -3,6 stupnjeva.

Bez obzira na to što je temperatura malo porasla, ovaj čovjek počeo se tresti od hladnoće, a unutar kućice se počeo stvarati led. Nakon sat vremena temperatura je opet pala na -6, postajalo mu je sve hladnije i prvo je osjetio da su mu stopala utrnula. Veterinar tvrdi da ovakvo stanje nijedan pas biološki ne može podnijeti te će pokušati sve kako bi se zagrijao. I psi i mace se obično sklupčaju što više mogu kako bi se maksimalno zagrijali.

U sljedećih sat vremena temperatura se kretala između -6 i -3, a njemu je bilo sve hladnije. Zamislite samo kako je psu koji čitavo vrijeme mora ležati sklupčan. Čak i ako ima debelo krzno, ovaj veterinar tvrdi da to ne znači da će mu biti dovoljno toplo jer je i on jako dobro obučen, a smrzava se i trese. Nakon tri sata izmjerio je svoju temperaturu koja je bila oko 35 stupnjeva. Poslije cijelog iskustva smatra da ga nitko ne može uvjeriti da se pas koji spava u hladnoj kućici može osjećati sretno i sigurno.

Bez obzira na sve, on nije uspio zagrijati kućicu na više od -3 stupnja, a nakon 3 i pol sata temperatura je iznosila -8,5. Čak i uz hrpu odjeće i dekica koje je imao, temperatura je i dalje padala te se spustila ispod -9,5 stupnjeva u nešto više od 4 sata koliko je proveo unutra. Razmislite kako biste se vi osjećali na ovoj temperaturi i koliko bi vam bilo ugodno. Vjerujte da je i psima i macama također hladno.

Dopustite svojim ljubimcima da spavaju u kući i da udu na toplom. Ako vidite napuštenu životinju, potrudite se da joj osigurate neko skrovište i obavijestite nadležne institucije ili udruge jer nijedna životinja ne zaslužuje živjeti u boli.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više