Veterinarka otkrila kojih 5 pasmina nikad ne bi htjela imati

Screenshot: TikTok

BRITANSKA veterinarka Cat, koja je poznata po sudjelovanju u BBC-jevoj emisiji The Pets Factor, na svom TikTok profilu @cat_the_vet objavila je video u kojem objašnjava kojih 5 pasmina pasa nikad ne bi htjela imati. Neke od pasmina su izrazito popularne među ljubiteljima životinja, ali veterinarka je navela zašto nisu najbolji izbor za svakoga. 

@cat_the_vet 5 dog breeds that just aren’t for me! #dogsoftiktok #5things ♬ "Days full of energy"(795887) - AW

 Njemački ovčar 

Foto: Pixabay

Na prvo mjesto je stavila njemačke ovčare. Oni su prekrasni i veliki psi čuvari, no veterinarka Cat navodi da nisu uzgojeni kako bi čuvali, uzgojeni su kako bi bili anksiozni i sumnjičavi, zbog čega su jako reaktivni. Kada im se dogodi nešto loše, oni to pamte jako dugo, a pošto su izrazito snažni, njihova dresura može biti pravi izazov.

Pasmine s ravnim licem

Foto: Pixabay

Na drugom mjestu nalaze se pasmine s ravnim licem, poput mopsa ili engleskog i francuskog buldoga. Veterinarka navodi da su to prekrasni mali psi, ali da ne zaslužuju toliko patiti. Ovi psi su zbog intenzivnog uzgoja puni zdravstvenih problema, od problema s kukovima do problema s disanjem. Veterinarka je rekla kako ne želi podržavati njihovu patnju, zbog čega nikad ne bi htjela biti njihova vlasnica. 

Graničarski škotski ovčar

Foto: Pixabay

Graničarski škotski ovčari su inteligentni radni psi i veterinarka je navela da ih često viđa u svojoj ambulanti jer ih ljudi drže ili kao ljubimce ili na farmama. Velik broj graničarskih škotskih ovčara ima probleme s mentalnim zdravljem jer su to psi koji vole raditi i potrebna im je nekakva mentalna stimulacija da bi bili sretni. Ne bi ih htjela imati kao ljubimce jer nema dovoljno vremena da im se u potpunosti posveti. 

Shar Pei

Foto: Pixabay

Veterinarka Cat je za Shar Peija rekla da je jednostavno ne privlači kao pasmina, ali isto tako, ima puno zdravstvenih problema koji utječu na njihovo ponašanje. Često osjećaju bol i neugodu, zbog čega znaju biti mrzovoljni. 

Bernardinac

Foto: Pixabay

Na zadnjem mjestu su bernardinci i općenito divovske pasmine koje imaju velike čeljusti, a razlog je činjenica da jako puno sline, što nije svakome privlačno. 

Brojni korisnici TikToka su se složili s veterinarkinim popisom pasmina, a neki su dodali još neke pse. "Slažem se sa svim, jedino što ti nedostaje su haskiji", "Imam haskija, ali više nikad ne želim imati još jednog, previše se linja", komentirali su korisnici ispod videa. 

Dio korisnika je naveo kako ima pasmine koje je Cat spomenula, ali se slažu s tim što je rekla. "Mogu potvrditi da je moj njemački ovčar anksiozan, pokušavamo to riješiti", "Imam Shar Peija i obožavam ga, odličan je pas, ali ostario je i ima toliko zdravstvenih problema da mi se slama srce", "Imam graničarskog škotskog ovčara. Divan pas, ali definitivno nije za svakoga", neki su od komentara. 
 

Pročitajte više