VIDEO Autistični dječak pronašao je spas u psu koji je živio u zatvoru

Screenshot: YouTube

OVOM dječaku dijagnosticirani su poremećaj pažnje, disleksija te anksioznost. Sve ga je to kočilo u društvenom životu i školi. Nije se mogao fokusirati ni na što, a zbog anksioznosti nije mogao spavati noćima. Pas Clyde donio mu je olakšanje u život. No ova priča nije tako jednostavna. Iza njegovih sposobnosti i treninga stoji čovjek iza rešetaka.

Clydea je istrenirao zatvorenik koji se htio posvetiti ovom poslu kako bi pomogao osobama kojima je pomoć itekako potrebna. Otkako je Clyde u dječakovu životu, sve je krenulo na bolje. Puno je bolji u školi, uspijeva se kontrolirati i fokusirati na druge stvari i bolji je u odnosima s ljudima.

Nevjerojatno je vidjeti to koliku moć ima jedna životinja. Svojom ljubavlju i upornošću promijenila je i obogatila dva života. Pomogla je zatvoreniku nositi se s patnjama koje donosi život u zatvoru i potaknula ga da svojim radom pomogne drugima. Dječakov život zauvijek je promijenjen zbog njihove suradnje. Nas je ova priča oduševila, a nadamo se da će i vama uljepšati ovaj dan. 

Pročitajte više