VIDEO Iako je slijep, pit bul je pronašao prijateljicu da ga vodi kroz život

Screenshot

PIT BUL BEAR ostao je bez vida kad ga je udario auto, a njegov ga je vlasnik nakon nesreće napustio. Društvo za zaštitu životinja odvelo ga je veterinaru gdje radi majka nove Bearove udomiteljice. Ona ga je upoznala odmah drugi dan nakon operacije i zaljubila se u njega. Do tada nikada nije vidjela psa bez očiju.

Bear je imao dvije operacije, no očima nije bilo spasa, ali on je, kao i svi pit bulovi, velik borac. Odlično se adaptirao i bez problema nalazi nove prijatelje.

Njegova udomiteljica s njim redovito ide na planinarenje u kojem oboje uživaju. Premda se umori i katkad mu je teško, Bear ne posustaje i vjerno prati svoju ljudsku prijateljicu.

Vlasnica priznaje da je Bear katkad malo razmažen i zna napraviti poneku nepodopštinu, no ona mu to ne zamjera jer smatra da zaslužuje svu sreću ovoga svijeta i da su male nepodopštine dopuštene.

Bear trenira pomoću klikera i vrlo dobro svladava novo gradivo. Ovo je još jedan dokaz da psi uspješno prevladavaju novonastale situacije čak i kada se radi o nedostatku vida, amputaciji noge ili bilo kojem drugom problemu s kojim se nisu nikad susreli.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više