VIDEO Ovaj pas i čovjek dobili su priliku da budu sretni i osjete ljubav

Screenshot

IAKO kod nas to još nije običaj, vani su ovakve situacije prilično česte. Čovjek koji je bio u zatvoru odlučio je pružiti sebi i napuštenom psu iz skloništa drugu priliku. Priliku za bolji i sretan život. On je spasio život ovom psu koji je bio ostavljen u skloništu u kojem pse nakon određenog vremena eutanaziraju.

Pas Smokey imao je obitelj koja ga je ostavila jer je rekla da je agresivan. Ovaj pas je zapravo bio uplašen i nesiguran, nije dozvoljavao nikome da ga dotakne, a ljudi koji se bave projektom resocijalizacije zatvorenika i pasa su smatrali da je on odličan kandidat. Za njega su pronašli zatvorenika Jasona koji je prihvatio izazov.

Od početka je želio da se Smokey osjeća sigurno i da zna da mu nitko neće nauditi dok je on pokraj njega. Smokey i Jason su postali jedno drugom učitelji. Kada se Jason počeo ponašati drugačije, Smokey bi mu ukazao na to pa bi se on smirio, a isto je bilo u obrnutim ulogama.

Obojica su izrazito osjetljivi te jedan drugoga uče vjerovati i poštovati, uče kontrolirati ponašanje i emocije. Nakon samo tjedan dana obojica su se promijenili nabolje, a Smokey je spreman za udomljavanje. Ubrzo je pronašao čovjeka koji ga je htio, no Jason je bio slomljen i strašno mu je nedostajao njegov prijatelj.

Kada je shvatio da mu može pružiti stalan dom, Jason je odmah pristao i njegova obitelj mu je dala punu podršku. Smokeyja je udomila Jasonova obitelj te svi zajedno čekaju da on odsluži svoju kaznu i dođe kući.

U novom domu Smokey ima i pseće društvo, a pokazao je svima koliko je dobar i drag pas. Jason je napravio odličnu resocijalizaciju s njim, a sada je postao i trener za pse, i sve to zahvaljujući divnom Smokeyju. Uskoro će i on doći kući i ova obitelj će moći sretno živjeti zajedno.

Oboje su dobili novu priliku i prihvatili su je baš kako treba. Mi im želimo sretan i dug zajednički život ispunjen ljubavlju.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više