VIDEO Pate li mace za svojim vlasnicima i koliko su im privržene?

Foto: pixabay.com

PROVEDENA su mnoga istraživanja koja su se temeljila upravo na ispitivanju povezanosti mačaka s ljudima. Znanstvenici su ispitivali razlikuje li se odnos mačaka i potpunih stranaca od odnosa koji imaju sa svojim vlasnicima. U raznim pokusima u kojima su se mačke nalazile u sobi same, sa svojim vlasnicima ili potpunim strancima pokazalo se da su mačke puno vezanije za svoje vlasnike.

Dok su bile same ili sa strancima, bile su opreznije, dok su svojim vlasnicima prilazile i igrale se s njima. Strancima nisu prilazile i nisu se igrale s njima. Razdvojenost na mačke djeluje tjeskobno i to se može iščitati iz njihovog ponašanja.

Kada su tjeskobne, događa se da mokre po stanu te da se pretjerano glasaju. Mnogi ljudi misle kako mačke nisu privržene svojim vlasnicima i kako ih razdvojenost neće rastužiti kao pse, no istraživanja govore drugačije. Ovaj video ide u prilog svim tim istraživanjima i u njemu jasno vidimo koliko su vlasnici nedostajali svojim macama. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više