Vlasnik je ostavio psa u vrućem automobilu, policajci ne vjeruju što im je odgovorio

Foto: 123RF

PRIJE par tjedana, kad su dnevne temperature dosezale 27°C, jedan vlasnik svog psa je ostavio u automobilu u Gerolzhofenu u Njemačkoj.

74-godišnjak je morao otići u kupnju u obližnji supermarket, a iako je bilo tek 9 sati ujutro, automobil je ostavio parkiran direktno na suncu.

Dva prozora ostavio je malo spuštena kako bi pas imao zraka, no ljubimcu je brzo postalo nesnosno te je sve ubrzanije dahtao. To su uočili prolaznici i alarmirali policiju. 

Policija je pokušala stupiti u kontakt s vlasnikom, no nisu ga pronašli. Kad je muškarac stigao do automobila, bilo je već 11:15. Pas je dva sata proveo zaključan u automobilu pa su policajci dočekali vlasnika i upozorili ga da to ne smije raditi. Njegova reakcija ih je iznenadila. Naljutio se jer ga kritiziraju te poručio da bi bio sretniji da je mogao obavljati kupnju bez ometanja. Sada se suočava s optužbama za okrutnost nad životinjama, piše Wamiz.

Vlasnici često ne razmišljaju o mogućim posljedicama, ali ljeti riskiraju da im ljubimac pretrpi toplinski udar što može izazvati ozbiljne posljedice, čak i smrt.

Pročitajte više