Vlasnik ostavio psa na aerodromu. Zaposlenici se brinuli o njemu pa ga pilot udomio

Foto: United Airlines

NAPUŠTENO štene dobilo je dom nakon što ga je vlasnik ostavio u zračnoj luci San Francisco. Šestomjesečni mješanac Polaris stigao je sa svojim vlasnikom u zračnu luku početkom jeseni. Međutim, vlasnik je odlučio nastaviti putovanje bez svog psa nakon što za njega nije imao ispravnu dokumentaciju.

The Center for Disease Control (CDC) dao je United Airlinesu dvije mogućnosti: da pošalju štene nazad u zemlju iz koje je doputovalo ili da ga ostave u zračnoj luci. "Opcije su bile užasne. Bio bi eutanaziran da je vraćen u Kinu", rekao je Vincent Passafiume, direktor službe za korisnike u United Airlinesu, piše Unilad.

Cijeli tim se brinuo o njemu

Apelirao je na CDC da promijeni mišljenje o psiću. "Od trenutka kada je Polaris došao pod našu skrb, cijeli naš tim SFO Uniteda brinuo se o njemu 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, sve dok nismo uspjeli dobiti dozvolu da ga držimo na sigurnom u SAD-u", rekao je.

Nakon što su dobili dopuštenje da psić može biti u SAD-u, Polaris je morao četiri mjeseca biti u karanteni prije ulaska u državu. "Tim korisničke službe Uniteda prihvatio je veliki izazov kako bi osigurao da Polaris bude siguran, zdrav i da će pronaći dom pun ljubavi", rekla je Lisa Feder, šefica odjela za spašavanje i socijalnu skrb SF SPCA. 

Pilot udomio psa i napravio zabavu

Polarisova priča dobila je sretan kraj i to baš pred blagdane. Nakon završetka karantene, štene su udomili pilot William Dale i njegova obitelj te su 15. prosinca napravili zabavu zbog udomljavanja.

"Samo se nadam da možemo obaviti upola dobar posao u brizi za njega kao što je to učinilo osoblje Uniteda. Više zaposlenika mi je reklo: 'Bolje ti je da se dobro brineš za njega, inače...'", rekao je Dale. Aviokompanija je također donirala 5000 dolara neprofitnoj organizaciji San Francisco SPCA, koja je pomogla olakšati udomljavanje.

Pročitajte više