Vlasnik priznao da ostavlja haskija u Tesli dok izvršava obveze pa pokrenuo raspravu

TIKTOKER @kodithek9 pokrenuo je žustru debatu svojom pričom. Naime, objavio je snimku u kojoj kaže da svog haskija Kodija ostavlja u Tesli dok izvršava kraće obveze. Kad se vratio do auta, žena koju je nazvao Karen ga je upozorila da to ne bi smio činiti.

Karen je ime koje se koristi za zahtjevne, glasne žene koje brzo gube živce, uvijek se na sve žale, zlobne su, licemjerne i vole se praviti pametne.

"Danas mi je Karen rekla da ne bih smio ostavljati psa u autu. Rekao sam joj da auto ima 'pseći režim rada' i da mu je unutra udobnije nego vani. Nije mi vjerovala i rekla mi je da sam okrutan. Inače, Kodi ponekad ni ne želi napustiti automobil", pojasnio je uz snimku svog psa koji spava u automobilu i ne želi se pomaknuti dok on povlači povodac i pokušava ga nagovoriti da izađe.

@kodithek9

She was well-intentioned until she didn’t believe the screen literally saying it’s 65 degrees #tesla #teslatok #dogs #huskiesoftiktok #bekind #karen

♬ The Hustle - Van McCoy

"To nije Karen, to je zabrinuta građanka. I ja bih učinila isto. Ne možeš pretpostaviti da svaki automobil ima režim rada prilagođen psima", napisala je jedna osoba i pokrenula raspravu u odjeljku za komentare.

"Iskreno, možda mu je lijepo i ušuškan je, ali meni izgleda kao da je pas u nesvijesti. Ne možeš kriviti ljude jer misle da je pas ostavljen u vrućem automobilu", dodala je druga.

Drugi smatraju da ženi koja je upozorila vlasnika na "problem" ipak pristaje ime Karen jer odbija vjerovati da je uključen režim rada namijenjen psima. 

"Kad je režim uključen u Tesli, na ekranu to i piše baš kako bi prolaznici bili obaviješteni i uvjerili se da je sve u redu", "Haskiji su vrlo glasni, da nešto nije u redu, definitivno bi svi uokolo to znali", "Ne dozvoljavaju sve trgovine ulazak ljubimcima, stoga ponekad doista nemaš izbora osim ostaviti psa u autu", kažu oni koji su na strani vlasnika. 

"Dog Mode" je funkcija koja omogućuje održavanje temperature u automobilu na odgovarajućoj razini i osigurava da je psu udobno. 

Poznato je da tijekom vrućih ljetnih mjeseci nije dobro ostavljati životinje zaključane u automobilu jer postoji velika opasnost od smrti uzrokovane visokom temperaturom. U vrijeme vrućina temperatura u automobilu na suncu može brzo dosegnuti i 35 Celzijevih stupnjeva, ponegdje i 50, što je smrtonosno za životinje. 

Kako bi izbjegli navedeno, Teslini inženjeri stvorili su funkciju koja prilagođava temperaturu i kad je automobil isključen. Automobil može vozaču poslati upozorenje o potrošnji baterije kada se koristi ovaj sustav, odnosno kad njezina razina padne ispod 20 posto.

Kako bi upozorili pješake koji prolaze kraj vozila i koji su možda zabrinuti zbog stanja životinje, razvili su poruku koja se prikazuje na zaslonu automobila, koja kaže: "Moj vlasnik će uskoro doći. Ne brinite, temperatura u automobilu je xy stupnjeva."

Pročitajte više