Volonteri iz Dumovca spasili lisicu u Dubravi, šetala se i po krovu

Foto: Facebook

VOLONTERI iz Dumovca spasili su jednu lisicu koja se šetala po Dubravi. 

"Poželite joj sreću! Posljednjih smo dana primili nekoliko dojava da se u nezavršenom dijelu Kulturnog centra Dubrava viđaju dvije mlade lisice. Jedna se jutros šetala i po krovu.

Zbog toga je jedan naš kolega iz terenske ekipe tamo tijekom dopodneva postavio lovilice sa zdjelicama slasne hrane kao mamcima. Plan se pokazao dobrim! U jednoj se lovici ubrzo našla neiskusna lisica. Riječ je o jedinki staroj svega nekoliko mjeseci, pa pretpostavljamo da je joj je druga lisica brat ili sestra.

Lisicu smo prevezli u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba. Uz vodu joj je poslužena hrana i započeto je njezino liječenje.

Naime, muči je šuga, tj. svrab, zarazna bolest površinskog dijela kože. Vjerujemo kako će se mlada lisica uspješno izliječiti i kako ćemo je moći vratiti u prirodu – na mjesto gdje je neće ugrožavati promet. Lisice su dio urbane biološke raznolikosti, no, nažalost, noću često stradavaju pod kotačima automobila", poručili su iz azila.

Poželite joj sreću! 🦊 Posljednjih smo dana primili nekoliko dojava da se u nezavršenom dijelu Kulturnog centra Dubrava...

Objavljuje Azil DumovecPonedjeljak, 18. rujna 2023.

Pročitajte više