ZA DLAKU IZBJEGAO RAŽANJ Pogledajte kako danas živi janjac Pikelet

Foto: Australia's Greener Pastures Sanctuary 

NJEGOVO ime je Pikelet, ima  12 tjedana i od početka svog mladog života pokazao se kao pravi borac! Jer da nije njegovog borbenog duha vjerojatno bi završio kao i većina janjaca - na ražnju.

Our beautiful Pikelet Lamb with the broken jaw is improving every day. He can only have milk for the next 5 weeks, we've had some issues getting enough milk into him as he is unable to suck well enough on a teat and doesn't take enough when offered milk in a bowl. After trying to convince him that a 60ml syringe is great he told us in no uncertain terms that it will be a 10 ml syringe only... we don't mind, just means we get to sit with him for longer ??

Posted by Greener Pastures Sanctuary on 12. rujna 2016

Priča o Pikeletu počinje u rujnu, kad je pronađen kako leži uz prometnicu, gdje su ga pronašli djelatnici Australia's Greener Pastures Sanctuary, koji su se specijalizirali za pomaganje domaćim životinjama.

Pronađen je dehidriran, bez većine zuba, s velikom ranom na njušci. Iako nisu sigurni što mu se dogodilo, njegovi spasitelji na temelju zadobivenih ozljeda pretpostavljaju kako je ispao iz jurećeg vozila.

Aurora and Pikelet are partners in crime. With only being able to have milk until his jaw is healed he is pretty keen to...

Posted by Greener Pastures Sanctuary on 29. rujna 2016

Je li ispao slučajno ili je znao da ide u klaonicu, pa je iz njega namjerno iskočio manje je važno.

A couple of days ago our little trooper Pikelet had a check up with our vet to see how his jaw was healing,...

Posted by Greener Pastures Sanctuary on 21. rujna 2016

Važno je da je na vrijeme odveden veterinaru koji mu je spasio život, nakon čega je postao kućni ljubimac vlasnika navedenog skloništa.

Pikelet is drinking from a bottle like a pro! His little broken jaw is healing beautifully and has straightened up significantly, he is close to losing a couple more front teeth but that doesn't seem to phase him. We couldn't be happier for this little champ ?

Posted by Greener Pastures Sanctuary on 19. rujna 2016

Kako piše thedodo.com Pikelet najviše vremena provodi družeći se s njihovim kćerima, Phoenix i Aurorom s kojima se igra, šeće, gleda TV, a kao i većini ljubimaca najdraže mu je istraživati što se nalazi u hladnjaku odnosno što ima za jesti!

Pročitajte više