Zagreb dobio vrtić za pse

Screenshot: RTL

LJUBIMCI su za vlasnika velika radost, ali i velika obaveza. Često se nađemo u problemu ako smo zauzeti ili odsutni, a nemamo nekog tko bi nam pričuvao četveronožnog prijatelja. Ovo više ne bi trebala biti prevelika nevolja. U Zagrebu je otvoren prvi vrtić za pse koji trenutno ima tri polaznice: Iru, Unu i Megi.

"Nakon što sam dobila otkaz nisam puno očajavala. Prijateljica mi je predložila ovu ideju i eto nas tu", izjavila je za RTL Sanja Jorgović, vlasnica vrtića. U ovom vrtiću princip je isti kao u dječjem - psa možete ostavite prije, a pokupiti nakon posla. Cijena je 80 kuna po danu.

Ako idete na put, psa možete ostaviti u hotelu. Vaš će ljubimac ovdje biti potpuno zbrinut, imat će hranu, igračke, prostor za trčanje i društvo. Cijena punog pansiona: od 110 do 150 kuna po noći.

"Ujutro kreće hranjenje, šetnja, cijelo vrijeme imaju dovoljno prostora za druženje i igranje pošto su prostorije dovoljno velike za njih. Nakon toga je šetanja u popodnevnim satima dva do tri puta.", izjavio je vlasnik hotela za pse Davorin Kacian.

Nemate li vremena za šetnju, ne brinite - i tu ste pokriveni. Saša Španović je samo jedna od onih koji su svoju ljubav prema psima pretvorili u posao, a ona je od toga izgradila biznis. Ima tvrtku u kojoj zapošljava tridesetak ljudi koji se brinu za preko 500 klijenata.

"To nisu samo psi, to su i mace koje dolazimo obilaziti, egzotične životinje, šetali smi i pajceka jednog. Tako da ima svega", kaže Saša Španović.  

Cijena ove usluge je 30 kuna za kratku šetnju ili 40 kuna po satu. 

Pročitajte više