Pas posvađao putnike ZET-ovog autobusa! Situaciju na kraju rješavala policija

Ilustracija: 123rf.com

FACEBOOKOM kruži snimka incidenta koji se dogodio u nedjelju oko 17 sati u autobusu ZET-a koji vozi na relaciji Črnomerec - Dugave, a snimila ju je jedna od putnica.

Sta reci? 😑 11.12.16g Črnomerec-bus Dugave u 17h

Posted by Morena Šalković on 11. prosinca 2016

Kao što možete vidjeti glavni razlog svađe među putnicima je maleni psić koji prema mišljenju dijelu putnika nije imao što tražiti u autobusu, pa su o četveronožnom putniku obavijestili vozača koji je vlasnicu zamolio da sa svojim psom napusti autobus.

Budući da to nije željela učiniti vozač je pozvao policiju, a nedugo nakon njega isto je napravila vlasnica psa koja je kako doznajemo na kraju ipak napustila autobus, na zamolbu policije koja je izašla na mjesto događaja.

Zašto je pas izbačen iz autobusa?

Jedini razlog može biti nepoštivanje ZET-ovih pravila o prijevozu životinja prema kojima se psi visine do 30 centimetara, kao i mačke te druge male pitome životinje smiju prevoziti, ali u odgovarajućim transportnim kutijama. Za njih se ne naplaćuje dodatna karta.

Dopušten je i prijevoz pasa koji u grebenu imaju više od 30 cm, uz uvjet da pas ima brnjicu i vodi se na kratkom povodcu, uz propisanu dokumentaciju, odnosno ispravu o upisu i cijepljenju protiv bjesnoće.

Putnik koji je uveo kućnog ljubimca u vozilo odgovoran je za njegovo ponašanje i sam će nadoknaditi štetu koju kućni ljubimac nanese drugim putnicima u vozilu ili onečisti vozilo tako da se vozilo mora povući u spremište na čišćenje.

Zabranjen je prijevoz opasnih pasa, određenih posebnim propisima.

Budući da konkretni pas ne izgleda opasno, kao razlog izbacivanja nameće se činjenica što nije imao brnjicu i nije se nalazio u prednjem dijelu autobusa kako pravila propisuju. 

Pročitajte više