Zanimaju vas vukovi? Pridružite se predavanju o ovim divnim životinjama

Foto: 123rf.com

PREDAVANJE "Upravljanje vukom i njegova zaštita na području savezne države Montane" održat će se u četvrtak, 10. svibnja, s početkom u 18 sati. Predavanje organizira Udruga BIOM, a održava se na biološkom odsjeku PMF-A, Rooseveltov trg 6 u Zagrebu.

Predavanje će održati dr. Seth Wilson, konzervacijski biolog koji na jedinstven način povezuje ekologiju s proučavanjem društva i kulture. Dr. Wilson ima više od 20 godina iskustva u radu s velikim zvijerima i umanjivanju konflikta između čovjeka i velikih zvijeri.

Na predavanju će prenijeti svoje iskustvo rada s nevladinom organizacijom Blackfoot Challenge, koja je na području savezne države Montane s lokalnom zajednicom angažirana u pronalasku rješenja za suživot čovjeka i velikih zvijeri.

Rad dr. Wilsona posebno je zapažen u projektu LIFE DINALP BEAR, čiji se dio provodio i na području Hrvatske, a mi se iznimno radujemo prilici za zajedničku suradnju na projektu LIFE Lynx.

Doznajte na koji se način društvo prilagodilo znatnom porastu populacije vuka, kakve pritiske njihova prisutnost stvara na stočarstvo i koje su se metode pokazale uspješnima u smanjivanju sukoba s čovjekom i njegovim gospodarskim djelatnostima.

Udruga BIOM često održava besplatna predavanja o divljim životinjama, koja možete pratiti i na njihovu YouTube kanalu. Ovo predavanje održat će se na engleskom jeziku, a više informacija možete doznati OVDJE

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom clanku vezanom uz kucne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više