Zašto ne treba lajkati snimku dupina koji "u Neumu" ljubi ljude?


Foto: 123rf.com


VEĆINA portala u regiji zadnjih nekoliko dana objavila je priču o divljem dupinu iz Neuma koji se toliko sprijateljio s kupačima da im je u znak zahvalnosti spontano podijelio poljupce. Oni su ga za to nagradili glasnim aplauzom!

Iako je priča na prvi pogled pravi magnet za lajkove prava istina bitno je drugačija- snimka nije nastala u Neumu, već je preuzeta s YouTubea.

ZA DOBRO JUTRO: Delfin u Neumu ljubio kupaće

Posted by Kragujevčani on 27. srpnja 2016


Komentirajući snimku članovi Instituta Plavi svijet u Facebook statusu objašnjavaju kako se na snimci nalazi dresirani dobri dupin koji živi negdje u zatočeništvu.

"Na snimci se mogu čuti zvuci koji upućuju da se radi o glasanju dupina, što također nije istina. Zvuci koji se čuju su potpuno neprirodni i nemaju veze s glasanjem dupina. Također, na snimci se može čuti i zviždaljka trenera koji dupinu daje naredbe", objašnjavaju lošinjski stručnjaci za morske životinje.

Pogledajte podvodno otkriće ronioca koje ih je šokiralo

Zašto ne treba lajkati iskorištavanje dupina i ostalih morskih životinja u aqua parkovima? Umjesto odgovora prilažemo video koji prikazuje kako životinje u takvim parkovima žive:

Lolita, the world's loneliest orca

This is how the "world's loneliest orca" has lived for 45 years From our friends at The Dodo

Posted by NowThis on 1. rujna 2015

Pročitajte više