Žena (97) hranila ptice u svom vrtu. Prijavili je susjedi i sad joj prijeti kazna

Ilustracija: Shutterstock (Na fotografiji nije događaj iz teksta)

97-godišnja Engleskinja Anne Seago nekoć je redovito hranila ptice koje su joj slijetale u dvorište, no sada ju je previše strah to raditi nakon što su joj zaprijetili novčanom kaznom. 

Umirovljena učiteljica glazbenog kaže da se ne može natjerati ni da pogleda kroz prozore kako bi promatrala vrapce i crvendaće nakon što je optužena za "asocijalno ponašanje". Daily Mail piše da su članovi mjesnog vijeća progonili Seago pune dvije godine, nakon što se susjed požalio da mu ptice rade probleme u vrtu.

Službenici za zaštitu okoliša također su provjeravali spavaju li golubovi na njenom krovu.

Ranije ovog mjeseca Seago je primila "pismeno upozorenje" od vijeća u kojem se navodi da će joj biti izdana obavijest o zaštiti zajednice i kažnjena je sa 100 funti ako ne prestane hraniti ptice. U pismu piše da je ostavljanje hrane za divlje ptice "nerazumno i da šteti susjedima".

Ženi pati zdravlje zbog problema s vijećem

"Pod stresom sam. Tlak mi je porastao, a prošli put je bio savršen. Nakon što je sve ovo počelo, počeli su mi problemi s rukama i nogama. Ne kažem da je sve to uzrokovalo to stanje, ali nisam sigurna. Želim živjeti do 100.", požalila se Seago za Daily Mail.

Umirovljenica iz Staininga u blizini Blackpoola, koja živi u svom domu otkako je izgrađen 1982., uživa sjediti u svom stakleniku i gledati ptice kako jedu sjemenke sa njezinog stola. Živi sa sinom, umirovljenim prodavačem automobila Alanom (77), koji se boji da bi bitka s vijećem mogla ugroziti život njegove majke.

"Pismo vijeća zvuči prijeteće. Ovo će je dokrajčiti. Ako dobijemo novčanu kaznu, spremni smo ići na sud", rekao je on. Stanovnici koji podržavaju Seago kažu da je općina "maltretira", no nisu htjeli komentirati protutužbe protiv Darrena Hornea, susjeda koji se žalio. On navodno često pušta glasnu glazbu i lupa.

"Čovjek iz susjedstva Anne i Alana šalje mailove žaleći se na sve ptice, ali vijeće ignorira naše pritužbe (protiv njega). To je maltretiranje", tvrdi Ian Wright, susjed koji je na strani nesretne umirovljenice. Kako će slučaj završiti, još nije jasno.

Pročitajte više