Žena spasila "ježa". Odvela ga je veterinaru koji joj je rekao: Gospođo, to je coflek

Foto: Shutterstock

ŽENA u Engleskoj spasila je nešto za što je vjerovala da je maleni napušteni jež i odvela ga je najprije doma pa kasnije kod veterinara u prirodni rezervat Lower Moss Wood i ambulantu za divlje životinje u Cheshireu koji joj je rekao da je zapravo spasila coflek koji je otpao s nečije kape. 

"Srca su nam se rastopila kad je jedna draga duša pomislila da spašava bebu ježa, ali je otkrila da je to coflek s nečije kape", napisali su iz rezervata na Facebooku. "Žena je bila zabrinuta što se životinja nije pomaknula cijelu noć", rekla je veterinarka Janet Kotze za Independent. Dodala je kako je riječ o starijoj ženi.

🦔When good intentions meet a case of mistaken identity! Our hearts melted as a kind soul thought she was rescuing a baby hedgehog, only to discover it was a fluffy pom pom from a bobble hat! 🙈This adorable 'hoglet' still got all the love, complete with some cosy TLC. Remember, kindness knows no bounds, even when it's to a faux furry friend! 🐾 Sometimes, even the most heartwarming stories start with a hilarious twist! 😄 Maybe we can name this new species 'Hedgebobbles'... Please remember, if you spot a hedgehog out during the day, it's a sign something's not right. Pop them in a box with a warm source and seek help from your local vets. Let's keep our prickly friends safe! #HedgehogHeroes #HeartwarmingRescue #KindnessIsKey #FunnyMisadventures If you'd like to help us look after hundreds of (real!) hedgehogs this year please visit https://lowermosswood.enthuse.com/gowild4wildlife 🦔🦊 (Kennedy News and Media is exclusively managing this content)

Objavljuje Lower Moss Wood Nature Reserve & Wildlife Hospital u Petak, 22. ožujka 2024.

Iz daljine joj se učinilo da je jež

"Rekla je da je vidjela nešto na cesti iz daljine što je izgledalo kao jež. Pokupila ga je u kutiju. U nju je stavila i mačju hranu i ostavila kutiju na toplom i mračnom mjestu. Zapravo je dobro postupila. Nije htjela ježa uznemiravati pa ga nije puno gnjavila", zaključila je Kotze.

Iz ambulante su pohvalili ženu zbog dobrih namjera. "Zapamtite, ljubaznost ne poznaje granice, čak ni kada je u pitanju lažni krzneni prijatelj", stoji u objavi na Facebooku.

Pročitajte više