Žena koja živi blizu Sjevernog pola otkrila što mora izdržati da bi prošetala psa

Foto: TikTok

SVALBARD je otočna skupina u Arktičkom oceanu sjeverno od kopnene Europe i na otprilike pola puta od Norveške do Sjevernog pola. Temperature su ondje obično jako niske, posvuda je snijeg i nekoliko mjeseci živi se u mraku. Iako zvuči nemilosrdno, otočje je naseljeno.

Jedna stanovnica, Cecilia Blomdahl, pokazala je na TikToku kako izgleda njezin svakodnevni život na ovom mjestu, prvenstveno kako izgleda izvođenje psa u šetnju. 

U isječku je otkrila da su pripreme za samu šetnju prilično zahtjevne. Štoviše, šetnju sa psom opisuje kao ekspediciju. 

Svoje pse mora odjenuti u komade odjeće koji će ih učiniti vidljivima u mraku. To podrazumijeva ovratnike visoke vidljivosti i prsluke jarkih boja. 

Blomdahl ne može otići nikamo, a da na sebe ne stavi nekoliko slojeva odjeće. No ono što je mnoge začudilo je činjenica da svoj dom napušta naoružana puškom.

Objasnila je da je nosi kao zaštitu od polarnih medvjeda. Tek tada su njezini gledatelji shvatili da se njezina svakodnevica definitivno u mnogočemu razlikuje od prosječne. 

"Puška? Polarni medvjedi? Žao mi je", komentirala je jedna osoba.

Pogledajte sami što znači izvesti psa u šetnju u ovakvim uvjetima.

@sejsejlija

Svalbard lifeee ##meanwhileinthenordics ##northernnorway ##tiktoknorge ##tiktoknorway ##fyp ##foryou ##viral ##dogsoftiktok ##norway ##norge ##svalbard

♬ original sound - Cecilia Blomdahl

Pročitajte više