Žena nije imala pojma da je u ruke primila jednu od najopasnijih životinja na svijetu

Foto: TikTok

TURISTICA Kaylin Marie odlučila je pozirati sa životinjom na koju je naišla na Baliju. Međutim, nije imala pojma da je riječ o jednoj od najopasnijih životinja na svijetu.

U dlanove je primila malu smeđu hobotnicu s tamnoplavim točkicama. Mislila je da je riječ o bezazlenom mekušcu, a zapravo je riječ o smrtonosnoj vrsti koja sadrži dovoljno otrova da ubije više od 20 ljudi, navodi Healthline. Zbog toga se ovaj morski stanovnik, koji naraste samo 4 centimetra, smatra jednim od najotrovnijih stvorenja na Zemlji, izvještava CNET. 

Sam ugriz ovog stvorenja je relativno bezbolan, ali njegov otrov može izazvati probleme s disanjem i paralizu već nakon 10 minuta. Plava prstenasta hobotnica ne napada ako se ne osjeća ugroženom.

@kaylinmarie21

Called my dad crying 3 hours later in Bali🙃 ##blueringoctopus ##bali ##uluwatu ##fyp ##imdumb ##thanksjesuschrist ##ShowerWithMoxie ##EnvisionGreatness

♬ Oh No Oh No Oh No No No - Dubskie

Kaylin je zahvalna što je još uvijek živa. U komentarima na TikToku, gdje je objavila snimku stvorenja koje drži u dlanovima, otkrila je da je u istom danu držala čak dvije plave prstenaste hobotnice 20 minuta i pokušala ih nahraniti narančama.

Pročitajte više