Žena slučajno otkrila genijalnu Teslinu funkciju: "Dovoljan razlog za kupnju"

POSLJEDNJIH tjedana Facebookom se šire tri fotografije psa koji u Tesli strpljivo čeka svog vlasnika. U automobilu se nalazi ekran na kojem piše "Moj vlasnik će se brzo vratiti", a prikazano je i vrijeme čekanja i temperatura u automobilu.

Mnogi korisnici Facebooka oduševili su se funkcijom za koju nisu ni znali da postoji te komentirali da je Tesla automobil njihovih snova, upravo zbog ove funkcije kojom je tvrtka Elona Muska dokazala da cijeni četveronožne prijatelje.

Today I learned that Tesla cars have a "dog mode" that keeps the temperature controlled when leaving a dog in the car during store runs. Elon Musk, what a guy.

Objavljuje Miranda EdwardsSubota, 21. studenoga 2020.

"Moj ljubimac treba Teslu", "Dovoljan razlog za kupnju", samo su neki od komentara.

Kako djeluje "Dog Mode"?

Kao što je već spomenuto, ova funkcija omogućuje održavanje temperature u automobilu na odgovarajućoj razini i osigurava da je psu udobno. 

Poznato je da tijekom vrućih ljetnih mjeseci nije dobro ostavljati životinje zaključane u automobilu jer postoji velika opasnost od smrti uzrokovane visokom temperaturom. U vrijeme vrućina temperatura u automobilu na suncu može brzo dosegnuti i 35 stupnjeva, ponegdje i 50 Celzijusa, što je smrtonosno za životinje. 

Kako bi izbjegli gore navedeno, Teslini inženjeri stvorili su funkciju koja prilagođava temperaturu i kad je automobil isključen. Automobil može vozaču poslati upozorenje o potrošnji baterije kada se koristi ovaj sustav, odnosno kad njezina razina padne ispod 20 posto.

Kako bi upozorili pješake koji prolaze kraj vozila i koji su možda zabrinuti zbog stanja životinje, razvili su poruku koja se prikazuje na zaslonu automobila, koja kaže "Moj vlasnik će uskoro doći. Ne brinite, temperatura u automobilu je xy stupnjeva."

Pročitajte više