Žena pokušala preplivati La Manche, nije ni slutila tko će joj se pridružiti

Foto: Instagram/@evabuzo

PLIVAČICA Eva Buzo prošli je tjedan preplivala kanal La Manche, no u nekoliko navrata htjela je odustati zbog teških uvjeta, sve dok joj se nije pridružio neočekivani gost.

Buzo je u objavi na Instagramu otkrila da joj je navečer bilo toliko hladno da je mislila da neće uspjeti u svom pothvatu. No, u jednom trenutku pridružila joj se tuljanica koja ju je podsjetila na Gertrude Ederle, prvu ženu koja je preplivala La Manche.

"Bilo je jako teško plivati, a voda je bila tako hladna. Temperatura vode iznosila je 13 stupnjeva, a temperatura zraka 10 stupnjeva. Mislila sam da ću se uspjeti zagrijati i nastaviti do cilja ako izdržim do izlaska sunca. No, sat vremena prije izlaska sunca, imala sam osjećaj da neću uspjeti. Sve dok se nije pojavila tuljanica Trudie!", napisala je Buzo.

"Plivala je i igrala se sa mnom, plivala je ispod mene i gledala prema gore, dirala mi je prste svojom njuškom. Odlično se zabavljala i odvukla mi je pažnju od svega ostalog. Pomislila sam: 'Wow, ovo je zasigurno Trudie Ederle, prva žena koja je preplivala La Manche 1926. godine. Došla mi je pomoći da izdržim do izlaska sunca.' Plivala je sa mnom sve dok se sunce nije pojavilo na horizontu i onda je otišla dalje. Nikad neću zaboraviti taj čarobni trenutak", dodala je.

Objava je postala viralna na Instagramu, gdje ju je pregledalo više od 2,7 milijuna ljudi.

"Kao prvo, svaka čast! Kao drugo, nije li priroda divna?", napisala je jedna korisnica u komentarima.

"Tuljani su morski labradori", dodao je drugi korisnik.

"Došla ti je pomoći. To je odlično postignuće i prekrasno iskustvo", dodao je treći.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.