Žena uhićena jer je skupljala novac za liječenje psa koji je već bio mrtav

Foto: Shutterstock

26-GODIŠNJA Kanna Sudo iz Japana uhićena je i optužena da je prikupila oko 16 tisuća dolara za liječenje psa koji je već uginuo. Sudo je uhićena 13. siječnja i optužena za pokušaj prijevare, javlja japanska novinska kuća Yomiuri Shimbun. Navode da je nezaposlena žena priznala što je učinila. 

Prema Asahi Newsu, njezin pas uginuo je u kolovozu, a ona je od 19. listopada do 13. prosinca prošle godine u barem tri navrata tražila donacije za liječenje psa putem društvenih mreža. Pokrenula je i crowdfunding kampanju u kojoj je tvrdila da njezin retriver Toi pati od rizičnog srčanog problema. Objavila je i fotografiju psa i njegovu medicinsku dokumentaciju.

"Toi ima tešku srčanu bolest. Ne želim odustati jer nemam dovoljno novca. Sva sredstva koja prikupim koristit će se za troškove njegovog liječenja. Ako se skupi više novca od potrebnog, iskoristit ćemo ga za buduće veterinarske preglede i lijekove", napisala je Sudo. 

Njezinu akciju podržalo je 407 osoba. Sudo je skupila 1.844.500 japanskih jena ili 16.112 dolara, odnosno 106.335,98 kuna. Policiji ju je prijavila anonimna osoba, a još se ne zna hoće li novac biti vraćen donatorima, piše Indy100.

Pročitajte više