Životinje u nevolji: Najčudnije spasilačke misije u 2019. godini u slikama

RSPCA

Ova dobrotvorna organizacija objavila je fotografije svojih najčudnijih "klijenata", među kojima su lisica zaglavljena u kotaču, tuljan na vrhu bunkera i mnoge druge životinje koje su se našle u neprilici, prenosi Independent.

Dobrotvorna organizacija, koja svake godine spasi više od 100.000 životinja, često upozorava na šokantne i uznemirujuće izgrede okrutnosti i zanemarivanja životinja. Međutim, njeni spasitelji također nailaze na životinje koje su se jednostavno našle na mjestu gdje ne bi trebale biti.

U jednom slučaju radnici skladišta u Bristolu pronašli su lisicu s glavom zaglavljenom usred starog kotača.

Spasitelji iz RSPCA-e odnijeli su lisicu s kotačem u Kliniku za spašavanje životinja u Bristolu. Tamo su joj namazali glavu i vrat vazelinom i polako je izvukli iz kotača.

Lisac, kojeg je osoblje zvalo Michelin, vraćen je u područje gdje je pronađen i pušten na slobodu. Inspektor Alan Barnes, koji je pomogao u spašavanju, kaže:

"Michelin je imao veliku sreću što je primijećen u kotaču, inače bi to mogla biti užasna smrt za njega. Oduševljen sam što je njegova priča imala tako sretan kraj i što smo bili u stanju reagirati tako brzo, osloboditi ga i vratiti u divljinu."

U drugom slučaju, mladunče tuljana našlo se na vrhu litice od 50 metara u Abercastleu, u Walesu.

Jednomjesečno mladunče tuljana primijećeno je na litici i upućen je poziv RSPCA-i. Spasitelj Ellie West kaže:

"Ovo je bilo prilično neobično mjesto za tuljana jer je sigurno prešao određenu udaljenost i nagib strme litice da bi stigao tamo. Međutim, kada se našao tamo, bio je izgubljen.

Premješten je u velšku marinu za spašavanje životinja, a potom je odveden u RSPCA Centar za divlje životinje u Nantwichu u Cheshireu na rehabilitaciju.

Još jednoj lisici bila je potrebna pomoć nakon što se zaglavila u hrpi bršljana koji je visio s vrtne ograde. Spasitelj iz RSPCA-e Cara Gibbon prisjeća se:

"Lisica je bila potpuno zapetljana pa sam morala odrezati dijelove bršljana i, na sreću, nije ozlijeđena. Njeni su nokti bili unakaženi od grebanja po ogradi, ali sam je uspjela odmah pustiti u vrt.

I jedan ozlijeđen sivi tuljan imao je sreće s RSPCA-in spasiteljima koji su pozvani kako bi ga pokupili s vrha visokog bunkera iz Drugog svjetskog rata, koji se nalazi na jednoj plaži u Yorkshireu. Spasiteljica Leanne Honess-Heather i zamjenica glavnog inspektora Claire Mitchell stigle su nakon poziva za pomoć da se iz nesreće oslobodi tuljan koji je na bunkeru bio više od 24 sata.

Tuljan je nakon veterinarskog tretmana vraćen u prirodu.

Na fotografijama možete vidjeti i jelena koji se zaglavio u ogradu u parku, vjevericu zarobljenu u hranilici za ptice, konja kojem je noga upala u rešetku i sl.

Osoblje Rolls-Roycea bilo je šokirano kada su pronašli kornjaču koja je lutala njihovim tehnološkim i logističkim centrom u Zapadnom Sussexu.

Jedna stara mačka zamalo je izgubila neki od svojih devet života kada joj se noga zaglavila u vratima perilice rublja.

Žena koja je uživala u kupki prestrašila se kada je vidjela sljepića kako proviruje iz otvora za ventilaciju.

Slučajni prolaznik primijetio je ovcu čije se runo zapetljalo u žičanu ogradu.

Mladunče smuka pronađeno je u ambalaži za pakiranje hrane u McDonald'su.

Mladunče lisice spašeno je jer je cviljelo s dna kante za smeće u koju je upalo.

Jelen se zaglavio u metalnoj ogradi u parku.

Taksist je pronašao smuka ispod haube svog automobila.

Gladna vjeverica zaglavila se u hranilici za ptice.

Maleni glodavac, afrički tvor, nije mogao izići iz dimnjaka.

Roditelji petomjesečne djevojčice bili su zaprepašteni kad su pronašli metar dugog pitona u blizini jaslica.

Žena se prestrašila kada je ugledala zmiju u svojoj sušilici za posuđe.

Jedna domaćica neugodno se iznenadila kada je pronašla lisicu u svom ormaru, na drugom katu obiteljske kuće.

 

Pročitajte više