Zlatna retriverica Sandy konačno se vratila kući nakon dva mjeseca lutanja

DVOGODIŠNJA zlatna retriverica konačno je na sigurnom. Ovaj pas iz Pennsylvanije se izgubio u parku krajem studenog. Tada je bio u šetnji sa svojom vlasnicom Kaitlyn Kolinsky i drugim psom, Tuckerom. Dok su se vraćali prema automobilu, glasna buka iz obližnjeg skate-parka je uplašila Sandy, koja se otrgnula i pobjegla.

"Iščupala mi je povodac iz ruke i nestala u šumi. Tražili smo je posvuda puna dva mjeseca", kazala je Kolinsky za Daily Paws.

Po gradu su stavili plakate s opisom Sandy, javili svim udrugama i organizacijama da je traže i nisu gubili nadu. Krajem siječnja, Sandy je konačno pronašao Brian Neipert, koji je začuo lavež u blizini svoje kuće. Pronašao je Sandy, zapetljanu u drveće. Za grane je zapela povocem. Sumnja na to da je ondje bila neko vrijeme jer je izgledala mršavo i dehidrirano. Sjetio se plakata koji je vidio i usred noći javio Kolinsky da misli da je našao njezinu ljubimicu.

"Moj tata je odmah odjurio tamo. Sandy se uzbudila čim nas je ugledala. Skočila nam je u zagrljaj i uzbuđeno mahala repom. Mislim da nas je tražila jednako koliko i mi nju", dodaje Kolinsky.

Sandy se vraća normalnom životu. Igra se sa svojim omiljenim igračkama, a obitelj je obasipa ljubavlju. Njezina priča dirnula je druge pa joj svaki dan dođe nekoliko paketića s lijepim željama za oporavak. 

"Polako vraća težinu i oporavlja se. Sretni smo da je sve prošlo u redu."

Pročitajte više