Zlatni retriver se smrzavao na planini dva tjedna. Napokon je spašen

Foto: TikTok

OSMOGODIŠNJA Neesha konačno je na sigurno. Kujica zlatnog retrivera prije dva tjedna je nestala u Wicklowu, u Irskoj. Na planini Lugnaquilli joj se izgubio svaki trag.

Srećom, pronašli su je planinari Jean-Francois i Ciara, a snimku njezinog spašavanja objavili na TikToku. 

Promrzli pas nije mogao stajati, ni hodati pa ju je Jean-Francois prvo omotao u svoju odjeću, a onda svezao za ruksak te stavio na leđa. Pješačili su 10 kilometara nizbrdo kako bi je ugrijali i nahranili u svom domu. Trebalo im je pet sati, a čim su stigli doma, kontaktirali su Centar za spašavanje životinja Ash.

@jeanfrancoiswillem

##dog ##lostdog ##rescue ##mountain ##pet ##ireland ##lost ##dublin @ciaranolan05

♬ Surrender - Natalie Taylor

"Našli smo je sklupčanu uz jednu stijenu. Smrzavala se, nije mogla čak ni lajati", prisjetio se Jean-Francois za East Coast FM. 

Neeshu su odveli veterinaru radi liječenja posjekotina koje je imala na nogama te su joj propisani antibiotici. Psa su uspješno spojili s vlasnicom Erinom.

@jeanfrancoiswillem

An update on Neesha after her rescue from the Wicklow mountains ##part2 ##neesha ##dog ##dogrescue ##ireland ##update

♬ Pieces (Solo Piano Version) - Danilo Stankovic

"Izveli smo pse u šetnju te ih pustili s povodca kako bi istraživali i slobodno se igrali u snijegu. Odjednom su ugledali jelena i krenuli za njim. Već je pao mrak, a pse nismo mogli pronaći pa smo otišli doma. Idući dan smo našli Harleyja, našeg drugog psa, ali ne i Neeshu", ispričala je Erina, oduševljena što se ponovno spojila sa svojom ljubimicom.

"Presretni smo. Nema riječi kojima bismo izrazili zahvalnost planinarima", poručila je.

Pročitajte više