10 Netflixovih serija koje su vam vjerojatno promakle (a odlične su)

Foto: Press

U SLUČAJU da ste pretplaćeni na Netflix, vrlo vjerojatno ste žrtva takozvane "paralize izbora" izazvane nepreglednom količinom sadržaja koju ova platforma nudi.

I dok je većinu toga poželjno zaobići jer u moru sadržaja velik dio toga otpada na ispodprosječne serije i filmove koje je najbolje zaobići, problem se javlja kada se to isto dogodi s kvalitetnim serijama koje ostaju zanemarene jer nemaju medijsku pompu kakvu uživaju hitovi poput "Stranger Things".

Ovo su neke od tih serija.

The End of the Fucking World

Ocjena na Rottenu: 98%

Komična priča o 17-godišnjaku koji vjeruje da je psihopat i buntovnici željnoj avanture i njihovom zajedničkom putovanju. U slučaju da niste ljubitelji tinejdžerskih romansi, ovaj bi vas zaplet mogao odbiti, ali serija bazirana na istoimenom stripu Charlesa Forsmana sve je samo ne "još jedna serija o tinejdžerima".

I Think You Should Leave with Tim Robinson

Ocjena na Rottenu: 93%

Radi se o kolekciji skečeva iza kojih stoji bivši SNL-ovac koji je dobio priliku da iz sebe izbaci sve one bizarne ideje koje nije imao priliku izbaciti u dvije godine provedene u Saturday Night Liveu. Ljubitelji pomaknutog humora trebali bi dati šansu ovoj seriji.

When They See Us

Ocjena na Rottenu: 96%

Serija utemeljena na stvarnoj priči o petorici tinejdžera (Central Park Five) koji su optuženi i osuđeni zbog silovanja koje nisu počinili. Osim što je osvojila Emmy, ova serija jedna je od najboljih serija 2019. i definitivno je ne biste smjeli propustiti.

Marianne

Ocjena na Rottenu: 100%

Serije nastale prema njegovim romanima nisu uvijek oličenje kvalitete, ali Stephen King zna izabrati dobre serije i njegove preporuke su nešto na što treba obratiti pažnju. Jedna od tih preporuka je i francuska horor serija koja, kao što majstor horora tvrdi, ima kombinaciju "vibre Stranger Thingsa i Stephena Kinga".

Collateral

Ocjena na Rottenu: 71%

Svi oni u potrazi za kvalitetnim političkim trilerom trebali bi provjeriti ovu seriju koja prati izvrsnu Carey Mulligan i njenu istragu ubojstva dostavljača pizza koja je uvlači u zavjeru u koju su upleteni dileri, krijumčari i špijuni.

Salt Fat Acid Heat

Ocjena na Rottenu: 100%

Ako volite dokumentarce o hrani, Samin Nosrat definitivno je jedna od osoba kojoj biste trebali dopustiti da vas povede na svoju gastronomsku avanturu i nauči vas nešto novo o jednoj od najbitnijih stvari na svijetu - hrani.

3%

Ocjena na Rottenu: 83%

U budućnosti u kojoj elita nastanjuje otočni raj daleko od prenapučenih slamova distopijske budućnosti, imate samo jednu šansu da postanete dio onih sretnih 3% koji su uspjeli pobjeći od siromaštva. I premda ovo djeluje kao nešto što smo vidjeli mnogo puta do sada, radi se o izvrsno napisanoj seriji koja uspješno zaobilazi sva opća mjesta na koja smo navikli.

Maniac

Ocjena na Rottenu: 84%

Ovu seriju teško je opisati, ali uključuje dvoje stranaca, eksperimentalni lijek, pomaknutog liječnika i emocionalno kompleksno računalo. Uglavnom, odlični glumci i zanimljiva vizija budućnosti. Neki su čak rekli da se radi o jednoj od najboljih SF serija svih vremena.

Godless

Ocjena na Rottenu: 88%

Vestern serije su postale stvar prošlosti i zapravo ih vrlo rijetko viđamo, ali kad se pojave, svoje postojanje gotovo redovito opravdaju. Ovo je klasična priča o nemilosrdnom odmetniku u osvetničkoj potrazi za bivšim članom bande koji je pronašao novi život u tihom gradiću u kojem žive samo žene.

Glow

Ocjena na Rottenu: 95%

Ako ste voljeli "Orange Is the New Black", tvorci ovog zatvorskog hita imaju novu seriju i ovog puta prate hrvačice u osamdesetima. Odlični likovi, duhovito napisano i prepuno referenci na osamdesete.

Pročitajte više