10 razloga zašto ne biste trebali propustiti ovogodišnji Špancirfest

Foto: Press

U PETAK, 23. kolovoza, počinje Špancirfest, najveći, najpopularniji i najraznovrsniji hrvatski festival koji se na ulicama povijesne jezgre Varaždina održava 21. put. Špancirfest je, sa svojim bogatim programom, kreativnim sadržajima i nezamjenjivom atmosferom, najbolji način za glasni, veseli i hedonistički oproštaj od ljeta, a evo barem 10 razloga zašto ga ne bi trebalo propustiti.

1. Špancirfest je najveći

U deset dana - dva vikenda i tjedan između njih, na ulicama, trgovima i u parkovima prekrasnog Varaždina održat će se gotovo 500 raznih programa: koncerata, uličnih performansa, predstava, radionica, izložbi, sadržaja za djecu i svih ostalih, gotovo neizbrojivih događanja i sadržaja.

2. Špancirfest je najljepši

Špancirfest se događa u neopisivo romantičnoj povijesnoj jezgri Varaždina, koji je prekrasan, koji je blizu i čija šarena pročelja palača, građanskih kuća i spektakularni Stari grad stvaraju najljepšu moguću kulisu za najveći hrvatski festival.

3. Špancirfest je naraznovrsniji

Kada se na izbor nudi gotovo 500 programa, nema šanse da nečiji ukus ostane nezadovoljen. Sve što se događa odabrano je i posloženo tako da zadovolji najširu moguću lepezu ukusa, bilo da se radi o glazbi, predstavama, gastronomiji ili bilo kojem drugom od bezbroj sadržaja Špancirfesta.

4. 40 koncerata na 4 pozornice

Ne samo da ih je četiri već su i smještene na najljepše gradske lokacije: Stari grad, Korzo i vilu Bedeković, a tamo će vam svirati: Gypsy Kings by Baliardo, Dzambo Agusevi Orchestra, Krankšvester, Vojko V,  Rambo Amadeus, Gustafi, Goran Bare i Majke, Elemental, Meritas, Tony Cetinski, Ginger, Jonathan, Adastra, High 5, Jam Ritual, Ivana Galić, Jed Becker’s Group i Elvis Stanić, Commi Balde & Karia Kela Band, Sowas, Dixieland Čakovec, Neki to vole vruće, Radio aktiv, Detour, Kandžija, Antun Stašić & Maestro Orchestra, ABOP, Mayales, Ricardo Luque & Amigos, Silente. I sve to – besplatno. 

5. Ekskluzivni koncerti i hit predstave kod romantične ville Bedeković 

Vila Bedeković, jedna je od najljepših i najromantičnijih pozornica u Hrvatskoj, a  na Špancirfestu ugošćuje ekskluzivne, intimne i posebno pripremljene koncerte i ponajbolje kazališne komedije. Za glazbeni dio programa kod ove ljepotice pobrinut će se Božo Vrećo i The Frajle prvog te Tomislav Mužek & Trio odnosno Četiri tenora i Tamburaški ansambl Centra tradicijske kulture drugog festivalskog vikenda. Ljubitelji kazališta moći će u danima tjedna uživati u predstava: “Pod hitno na hitnu” Kerekesh teatra, “Ništa ljubav, samo sex” i “Samo preko njega mrtvog” Lude kuće iz Zagreba, “Šta me snađe” popularne Anđelke Prpić, “Bogi Ivač znova” HNK-a u Varaždinu te “Kako je počeo rat na mom otoku” GK Gavella i HNK u Šibeniku. Vila Bedeković jedina je pozornica za čije je programe potrebno kupiti ulaznicu. 


6. Špancirfest je hedonistički raj

Ljeto je pri kraju i razloga za uskraćivanje užitaka, ako ih je uopće i bilo, imate sve manje. Najbolja vina, streetfood ponuda, slatko, slano, tradicionalno, moderno, klasično, fusion, veliko i malo, cool ginevi - gastro ponuda Špancirfesta je bez premca i grijat će vas sve do idućeg ljeta.

7. Špancirfest je najveći zabavni park za klince

Park kreative s genijalnim, zabavnim i razvojno poticajnim radionicama, veseli Vindiland, veliki zabavni park, virtualna stvarnost, humanoidni robot, događanja za klince na ulici i još mnogo, mnogo toga prilagođenog djeci svih uzrasta i interesa čine Špancirfest idealnom, zabavnom i sigurnom obiteljskom destinacijom.

8. Špancirfest obožava umjetnost

Kreativnica u Uskoj ulici s modnim i produkt dizajnerima te cool popratnim programom, Umjetnička ulica u Školskoj sa slikarskim, kiparskim i crtačkim ateljeima na otvorenom i još desetine drugih umjetničkih sadržaja pravi su raj za oči i dušu.

9. Špancirfest vas jedini vodi u svemir

Kapucinski trg postat će prava svemirska postaja pomoću multimedijalne senzoričke kupole. Posjetitelji će pomoću napredne 3D 360° tehnologije odletjeti u svemir u nevjerojatno realnom isksustvu bez da napuste topli i sigurni zagrljaj zemaljske gravitacije. Ulaznice za ovaj jedinstveni, prvi u Hrvatskoj takve vrste Universe show – virtualno putovanje svemirom, možete kupiti preko sustava Eventim. 

10. Svi su u Varaždinu

Špancirfest svake godine posjeti preko 250 tisuća ljudi, a atmosfera festivalski ukrašenih ulica Varaždina, zvukova, mirisa i okusa festivala te tog mora dobro raspoloženih i sretnih ljudi jedinstvena je nezaboravna i zbog nje je Špancirfest - Simply the best! 

Sve informacije o programu, izvođačima, ponudi, ulaznicama i festivalskim lokacijama pronađite na https://spancirfest.com
 

Pročitajte više