11-godišnja djevojčica na limunadi zaradila 11 milijuna dolara - i to je tek početak

Foto: Instagram

11-GODIŠNJA djevojčica iz SAD-a, Mikaila Ulmer, postigla je ono što mnogi odrasli ne uspiju učiniti tijekom čitavog života - izgradila je malo poslovno carstvo vrijedno milijune. Mikaila je naime iskoristila prabakin posebni recept za limunadu za humanitarne svrhe, a stvari su se potom same od sebe zakotrljale.

"Kada sam imala četiri godine u jednom tjednu me dvaput ubola pčela. Nije mi se to uopće svidjelo, pčele su me strašile. Ali sam ih baš zato poželjela proučiti i onda sam naučila da su jako važne za nas i naš ekosustav. I pomislila sam, što kada bih pomoću recepta za limunadu moje prabake Helen nekako pomogla pčelicama?", ispričala je djevojčica.

Mikhaila je potom pripremila limunadu koju je zasladila domaćim medom a zatim ju je prodavala na lokalnim manifestacijama i ispred obližnje pizzerije. Zaradu je namijenila organizacijama koje se bave zaštitom pčela.

Ubrzo ju je Mikhailine napore primijetio investitor Daymond John, u showu Shark Tank dobila je i 60 tisuća dolara za početnu investiciju, a sada je potpisala i 11 milijuna dolara vrijedan ugovor s trgovačkim lancem Shole Foods. To je tek početak, jer simpatična djevojčica sada vodi i radionice o važnosti spašavanja pčela u svijetu, a ima i brojne planove za budućnost.

Njena BeeSweet limunada ubuduće će se prodavati u 55 trgovina u Teksasu, Arkansasu, Oklahomi, Louisiani i New Yorku, a djevojčica je dio zarade iskoristila kako bi pomogla prijateljima sa sličnim idejama.

Pročitajte više