Video - 13-godišnja Rachel izbačena iz X Factora: Bacila se na pod, jecala "Mama, obećala si"

DOK SU završnice reality i talent showova u Hrvata poprilično lišene emocija, to nije slučaj u SAD-u. Pokazuje to i dramatična završnica jedne od polufinalnih epizoda američkog X Factora. Žiri je morao birati tko ostaje između dvoje polufinalista, 20-godišnjeg Marcusa Cantyja i 13-godišnje Rachel Crow.

Žiri se izjasnio s dva glasa za Rachelin ostanak i jedan za Marcusov ostanak. Kad je Nicole Scherzinger došla na red za izjašnjavanje, zbunila se, skoro rasplakala i nije mogla preuzeti odgovornost izbacivanja bilo kojeg od njih dvoje, pa je glasala za Marcusa. Njezinim glasom Marcus i Rachel su izjednačeni pa je publika odlučivala o ostanku. Dok se Rachel cijelo glasanje žirija hrabro držala i čak tješila Nicole da ne plače, u trenutku kad je voditelj Steve Jones obznanio da je publika odlučila da Rachel ide kući, dogodilo se neočekivano. Rachel je pala na pod i nekontrolirano počela plakati i jecati. Dok je voditelj ostao zbunjen, Nicole se uhvatila za glavu, na pozornicu je dotrčala majka ucviljene curice i počela je tješiti. Djevojčica je uzvikivala majci: "Mama, obećala si. Mama, obećala si!"

Intervenirao je i predsjednik žirija Simon Cowell i djevojčica se s vremenom smirila. U SAD-u je dozvoljeno i mlađim natjecateljima da nastupaju na talent showovima, dok je primjerice u Velikoj Britaniji uveden dobni minimum od 16 godina. Smatra se da su mlađa djeca preosjetljiva da bi se nosila sa stresom i pritiskom ovakvih natjecanja.

Obratite pažnju na 4:22 minutu videa.

Pročitajte više