18 ovogodišnjih priča koje su nam vratile vjeru u ljudski rod

Foto: Facebook/Twitter/Reddit/Instagram

NAKON uistinu groznih vijesti i brojnih katastrofa koje su nas ove godine pogodile, ponekad je vrlo lako zaboraviti da postoje priče nakon kojih se osjećate bolje i koje vam na neki način vraćaju vjeru u ljudsku dobrotu.

Iako zvuči pomalo patetično, a cinizam nam prečesto ne dopušta da "tople ljudske priče" prihvatimo bez rezerve, valja se prisjetiti i tih trenutaka i barem nakratko stvoriti balans moru vijesti nakon kojih se osjećamo gore. Ponekad je dovoljna samo jedna fotografija da bi se osjećali bolje.

1. Roditelji koji su kolica svog sina pretvorili u najbolji kostim za Noć vještica.



2. Scott Widak pati od Downovog sindroma i bolesti jetre, a jedna od stvari koja ga posebno usrećuje jest primanje pošte. Njegov nećak Sean objavio je na Redditu njegovu adresu, a darežljivi su mu korisnici poslali stotine pisama, paketa i darova.


3. Kada je primijetio da je prozor na automobilu ostao otvoren za vrijeme kiše, nepoznati je samarićanin odlučio zaštiti auto od poplave i prekriti otvoren prozor najlonom. Pritom je ostavio i poruku: "Nisam htio da ti se auto smoči. Uživaj u ostatku dana!"



4. Liječnik koji je nakon uragana Sandy unesrećenima pružao besplatnu liječničku pomoć.



5. Stariji par koji se prepoznao u dvoje mladih roditelja i platilo im ručak: "Htjela sam vam ponuditi da vam pridržim dijete da se u miru možete najesti, ali suprug mi je rekao da ću izgledati kao luđakinja. Stoga, kupit ću vam ručak umjesto toga. Uživajte u bebi. Mi imamo tinejdžere i znam što vas čeka. Zato zagrlite svog mališana i uživajte dok možete".



6. Libijski dječak koji ne vjeruje u mržnju postao je hit na internetu nakon što se pojavila slika na kojoj drži natpis: "Ljudi Amerike, žao mi je. Ovo nije ponašanje Islama i našeg proroka".



7. Roditelji koji su na trbusima istetovirali pumpice za inzulin kako se njihov sin dijabetičar ne bi osjećao drukčijim.



8. Policajac koji je bosonogom beskućniku kupio čizme. Nažalost, kasnije se pojavila priča kako ovaj beskućnik uopće nije beskućnik te da ima stan u Bronxu. Ipak, dok je trajalo, osjećali smo se bolje, a  i bitna je namjera.



9. Klinac koji se usprotivio prosvjednicima koji su nosili natpise "Bog mrzi pedere". Dječak je stao kraj njih noseći natpis: "Bog ne mrzi nikog".



10. Žena koja je beskućnika pokušala držati na suhom za vrijeme pljuska.



11. Islandski junaci koji su spasili ovcu od smrzavanja.



12. Djevojčica koja je spasila život majci tako što ju je našamarala kriškom pizze.


13. Djevojčica koja bezuvjetno voli svog psa ostavila je poruku veterinarima nakon što su spasili njenog psa iako su mu morali amputirati nogu: "Hvala vam što ste popravili mog psa. Volim je čak i s tri noge".



14. Poznati ragbijaš koji je posjetio svoju najveću obožavateljicu u bolnici. Njen izraz lica je neprocjenjiv.



15. Dva prijatelja koja su zajedničkim snagama spasili mačku.



16. Zajednica koja je malenom Caineu pomogla da ostvari svoj san.


17. Sportaš koji je siromašnoj djeci kupio darove u vrijednosti od 19 tisuća dolara.



18. John Unger i Schoep. Fotografija vlasnika koji 19-godišnjem psu koji boluje od artritisa pokušava ublažiti bolove kupajući se s njim u jezeru.

Pročitajte više