402 Street Race - dan poslije

VIŠE od 30.000 posjetitelja svjedočilo je otvaranju nove sezone 402 Street Race natjecanja. Prva stanica bila je Velika Gorica odnosno avio pista ZTZ "Zmaj".

Dvodnevno auto-ludilo privuklo je više gledatelja nego što ih neka druga automobilska natjecanja skupe u cijeloj sezoni. Magnetno privlačna kombinacija brzine, buke i lijepih hostesa rezultirala je adrenalinskom bombom koja je odjeknula i izvan granica naše države.

U subotu je paralelno sa utrkom ubrzanja održano natjecanje u glasnoći ozvučenja. Buka na granici razuma uspjela je privući mnogobrojnu publiku, koja se jednako divila zvuku i samom dizajnu interijera vozila. Nakon svih natjecanja održan je after party, a dio atmosfere vidljiv je na sljedećoj fotografiji.


U nedjelju se Street Race nastavio, a paralelno se održavalo natjecanje u izgledu automobila odnosno Street Style. Prvu nagradu osvojila je Honda Integra, a druga je bila Opel Corsa.

Po prvi puta uvršten je i tzv. NighGlow, event u kojem se ocjenjuje osvjetljenje automobila. Jedino natjecanje u kojem su ishod spaljene gume i oblak dima zove se BurnOut, koji je i ove godine privukao pretežno mlađu publiku.

Zapažen rezultat CPL Index racing team- a

Tijekom dvodnevnog natjecanja CPL-ovci su osvajanjem dvaju drugih mjesta uspješno startao sezonu i potvrdio velika očekivanja u ovogodišnjem izdanju Street Race-a.

Na prvoj utrci održanoj u subotnjim poslijepodnevnim satima, Hrvoje Riđan je sa svojim Peugeotom 206 RC u klasi "Stock competition" (16.00 - 16.999 s) osvojio odlično drugo mjesto. Malo sportske sreće nedostajalo je za veći uspjeh, dva vozila stigla su na korak od postolja, tek je nekoliko stotinki nedostajalo za osvajanje trećeg mjesta.


Na nedjeljnoj utrci najbolje je prošao više od 180 KS snažan Fiat. Danijel Jurišić je u žutom Puntu GT osvojio treće mjesto u klasi "Super Street" (15 - 15.999 s).

Iduća stanica - Osijek

U Osijeku se 25. i 26. lipnja održava drugi krug natjecanja. Prema najavama, interes je i dalje velik, a očekuje se velik broj posjetitelja iz susjednih zemalja. Prema rasporedu, u međuvremenu će biti organiziran jednodnevni event u Puli pod nazivom 402 Street Show.

Naša preporuka svakako je Osijek. Ako ni zbog čega onda barem zbog dragstera koji će, prema najavama, osječkom pistom proći pod punim gasom, a to je doživljaj koji se pamti.


Svi rezultati nalaze se ovdje.

M.N.

Pročitajte više