54. rođendan Kralja: Hrvatska nikad neće zaboraviti Dina Dvornika

Foto: Instagram/Facebook

DINO DVORNIK danas bi proslavio 54. rođendan.

Iako će u rujnu biti deset godina od njegove smrti, hrvatski kralj funka i dalje je sveprisutan u sjećanjima obožavatelja, kolega te ponajviše obitelji - supruge Danijele i kćeri Elle.

One svako malo objave neku nikad viđenu crticu iz njihovih života te tako podsjete sve poklonike hrvatske glazbene legende na njegov osebujan lik i djelo i otkriju neki novi detalj iz njegovog života

Ella je tako prošle godine posebno oduševila fanove svog oca objavivši pjesmu koju je posvetio njoj, a koja glasi ovako:

"Kad' me više ne bude
i kad’ me s godinama, svi zaborave

neka tvoje usne probude
ovu tužnu pjesmu, nježne stihove
i nemoj bit’ u suzama
jer tu sam, među zvijezdama
I dok se novi, dok se novi stvara svijet
s neba poslat ću ti
jedan bijeli cvijet
i jedno pero, s krila anđela
da se sjetiš
kako si me nekad voljela

Ja nikad nisam im’o nikoga
a ti si sve, sve što imam ja
sve što imam to si ti
tvoji sneni pogledi
šapat tvojih nježnih usana
to je sve što imam ja
sve što imam ja
Nebo sada moj je dom
moja duša žudi za tobom
nastavi sretno živjet’ život svoj
a ja ću s’ neba pratit
svaki korak tvoj..."

Koliko je Dino bio poseban tip opisuje i fotografija koju je Ella objavila nedavno, a na kojoj je Dino drži za nogu, okrenutu naopako. "Ovako su me doslovno roditelji odgojili - naopako", napisala je tad i oduševila sve.

Osim što je živio život po svom, ne osvrćući se na komentare i tuđa mišljenja, Dino je bio i velika dobričina, a to su nebrojeno mnogo puta potvrdili i njegovi kolege te prijatelji.

"Bio je strašan tip, žao mi je što je tako brzo otišao. Bio je jedan od najboljih ljudi koje sam poznavao u ono vrijeme rata, kad smo svi išli na svoju stranu. Ja sam preko Hrvatske došao u Sloveniju. On je taj čovjek koji mi je pomogao da kroz Hrvatsku prođem do Slovenije. Bio je veliki, obožavao sam ga i sada ga obožavam", otkrio je Branko Đurić Đuro u srpskoj verziji showa Tvoje lice zvuči poznato o legendarnom Splićaninu.

Isto je potvrdio i Loša iz Plavog orkestra.

"Vozili smo se u Novom Sadu. Plavi orkestar, on i vozač koji se pred nama htio pohvaliti svojim novim Golfom II. Nagazio je na gas, vozio je oko 150 na sat, prošao kroz crveno i udarili smo u neki rasvjetni stup. Ja sam sjedio između vozača i Dina, koji je bio na suvozačkom mjestu. Prvo čovjek, valjda, ima instinkt da sebe zaštiti, a on je prvo mene držao rukom. Držao me dok se nismo zaustavili. Auto je bio rascijepan ko konzerva", prisjetio se u jednom intervjuu Loša i tako dokazao da Dino, zahvaljujući svojoj glazbi, ali i svojoj dobroti, zaista nikad neće biti zaboravljen.

Od prošle godine Dinov rođendan obilježava se festivalom Aj Cha u Splitu koji se odvija na starom Hajdukovu igralištu. 

Pročitajte više